Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι είναι η ανανεωμένη Porsche Cayenne (+video)

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι είναι η ανανεωμένη Porsche Cayenne (+video)

ΝΕΑ

Έτσι είναι η ανανεωμένη Porsche Cayenne (+video)

ΝΕΑ

H Porsche, αποφάσισε να αποκαλύψει μερικώς την επανασχεδιασμένη Cayenne λίγο καιρό πριν την προγραμματισμένη επίσημη παρουσίασή της.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που διατήρησε την Porsche στο αυτοκινητικό προσκήνιο, αυτό που εξακολουθεί να είναι δημοφιλέστατο σε πωλήσεις, το όχημα που λίγο-πολύ έγινε το «εθνικό τζιπ» μας την πρώτη δεκαετία του νέου αιώνα, εφέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια εμπορικής παρουσίας στην αγορά.

Ο λόγος για την Cayenne, η οποία βρίσκεται ήδη στην τρίτη γενιά της. Αυτή παρουσιάστηκε το 2017 και ήδη έχει έρθει ο χρόνος για τη σχεδιαστική και τεχνολογική ανανέωσή της. Το επανασχεδιασμένο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του Απριλίου, ωστόσο οι άνθρωποι της Porsche αποφάσισαν να δημοσιεύσουν νωρίτερα φωτογραφίες και πληροφορίες γι’ αυτό.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτές, βλέπουμε τα πρωτότυπα οχήματα χωρίς καμουφλάζ στο αμάξωμα, κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξής τους σε όλες τις περιοχές που πραγματοποιούνται. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αυτά έχουν καλύψει ήδη 4,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα και έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε όλα τα σημεία.

Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε ότι το αμάξωμα στο ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει νέας σχεδίασης καπό, προφυλακτήρες και θόλους τροχών, όπως και ζάντες. Στο εσωτερικό της θα έχει νέο πίνακα οργάνων με οθόνη 12,6 ιντσών, ενώ στο κέντρο της κονσόλας η εκεί οθόνη αφής θα είναι 12,3 ιντσών και θα έχει το σύστημα ενημερωδιασκέδασης από την Taycan και την 911. Επίσης, στον προαιρετικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται και η οθόνη 10,9 ιντσών εμπρός από τον συνοδηγό.

Advertisement

Σύμφωνα με την Porsche η διαδικασία αναβάθμισης της Cayenne ήταν η ευρύτερη σε έκταση που έκαναν ως τώρα για την περίπτωση επανασχεδίασης κάποιου μοντέλου της. Ουσιαστικά, με αυτή εργάστηκαν στο να εξελίξουν συστήματα τα οποία θα υπάρχουν στην καινούργια γενιά της (τέταρτη κατά σειρά) όταν αυτή πρόκειται να παρουσιαστεί. Έτσι, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η επανασχεδιασμένη Cayenne -μεταξύ άλλων- θα διαθέτει τη νέα ημιενεργητική ανάρτηση με πνευματική στοιχεία και φώτα τεχνολογίας HD Matrix.

Advertisement

Οι κινητήρες
Εκτός αυτών, αναβαθμισμένοι θα είναι και οι κινητήρες με τους οποίους διατίθεται. Η Porsche, δεν ανακοινώνει κάτι επίσημα ακόμα, ωστόσο οι πληροφορίες που να αφορούν σε αυτούς υπάρχουν ήδη.

Βάσει όσων είναι γνωστά, ο τρίλιτρος V6 κινητήρας στη βασική έκδοση της επανασχεδιασμένης Cayenne θα αποδίδει πλέον 354 ίππους (από 340 ίππους τώρα), ενώ η ροπή του θα αυξηθεί στα 500 Nm (έναντι των 450 Nm τώρα).

Advertisement

Η Cayenne S θα διατίθεται πλέον με τον τετράλιτρο V8 καθώς θα καταργηθεί ο twin turbo V6 των 2,9 λίτρων. Αυτός θα αποδίδει 475 ίππους και μέγιστη ροπή 600 Nm, όταν με τον V6 η μέγιστη ισχύς ήταν 441 ίπποι και η μέγιστη ροπή 550 Nm.

Για την Cayenne Turbo GT, o τετράλιτρος V8 κινητήρας θα αποδίδει πλέον 660 ίππους (από 640) ωστόσο η μέγιστη ροπή του θα παραμείνει ίδια (850 Nm), Τέλος, στην έκδοση «E-Hybrid» (Plug-in Hybrid), η επανασχεδιασμένη Cayenne θα έχει μπαταρίες μεγαλύτερης ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας (25,9 kWh, έναντι 17,9 kWh τώρα), γεγονός που θα αυξήσει την αυτονομία κίνησής της ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη, συγκριτικά. Επίσης, θα διατίθεται με φορτιστή 11 kW, αντί του 7,4 kW.

Σε ό,τι αφορά στη μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ της, η ανανεωμένη Cayenne E-Hybrid θα αποδίδει 470 ίππους (έναντι 462 ίππων), ενώ η μέγιστη ροπή της θα είναι μειωμένη στα 650 Nm, έναντι των 700 Nm τώρα. Τέλος, όπως έχει γίνει γνωστό, η Porsche πρόκειται να διαθέσει το επανασχεδιασμένο πολυτελές SUV μοντέλο με δίλιτρο τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα στην κινεζική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι λέει ο οδηγός θρύλος Walter Rohrl για το Dakar και την 911 Dakar; (+video)
H ανάσταση ενός θρύλου (+video)
H Porsche γιορτάζει τα «20 χρόνια Cayenne» με ρετρό προτάσεις