Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

(Ακόμα μία) Νέα επετειακή έκδοση της Porsche 911

Ελλάδα 3:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

(Ακόμα μία) Νέα επετειακή έκδοση της Porsche 911

ΝΕΑ

(Ακόμα μία) Νέα επετειακή έκδοση της Porsche 911

ΝΕΑ

Η Porsche, θα παρουσιάσει την 911 ST, μια επετειακή έκδοση του μοντέλου, η οποία θα έχει ισχυρότερο κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Το 2024, η 911 θα συμπληρώσει 60 χρόνια από την εμφάνισή της στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Οι άνθρωποι της Porsche, για να τιμήσουν το γεγονός έχουν προγραμματίσει την παρουσίαση του επανασχεδιασμένου μοντέλου το οποίο θα έχει εξηλεκτρισμένο κινητήρα.

Ως τότε, όμως, δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν κάτι σχετικό. Έτσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα ειδική έκδοση του μοντέλου η οποία θα ονομάζεται 911 ST και θα παραχθεί σε μικρό αριθμό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, θα βασίζεται στην 911 Carrera T (φωτογραφίες), αλλά ο κινητήρας της θα είναι ο τετράλιτρος ατμοσφαιρικός boxer της 911 GT3. Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη απόδοση της νέας έκδοσης θα μπορεί να είναι 510 ίπποι (όταν η Carrera T αποδίδει 385 ίππους).

Η 911 ST αναμένεται να παρουσιαστεί το καλοκαίρι με σκοπό να «γεμίσει» το χρονικό διάστημα μέχρι την έλευση του επανασχεδιασμένου μοντέλου. Αν και η Porsche δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες γι’ αυτή, το αμάξωμά της θα διαθέτει πόρτες και οροφή από ανθρακονήματα.

Advertisement

Εκτός αυτών,  η 911 ST αναμένεται να έχει εξοπλισμό και στοιχεία που θα τη διακρίνουν από τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, ενώ η γενικότερη σχεδίασή της θα παραπέμπει σε κλασική μορφή ενός οχήματος περασμένων δεκαετιών.

Advertisement

Φυσικά, αυτά -όπως και ο περιορισμένος αριθμός στον οποίο θα κατασκευαστεί- θα αυξήσουν την τιμή πώλησης, συγκριτικά. Όμως, όπως συμβαίνει πάντα, η Porsche δεν θα έχει πρόβλημα να τις διαθέσει. Τουναντίον…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Porsche 911 GT3 RS
Τι καλό ετοιμάζει η Porsche για την 911;
F1: Η Gulf χορηγός της Williams-Επίκειται ανακοίνωση συνεργασίας και με Porsche;