Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα εκπλαγείτε με το πόσα λίγα Koenigsegg υπάρχουν

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα εκπλαγείτε με το πόσα λίγα Koenigsegg υπάρχουν

ΝΕΑ

Θα εκπλαγείτε με το πόσα λίγα Koenigsegg υπάρχουν

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα της Koenigsegg είναι τόσο σπάνια που πλέον θεωρούνται μοναδικά τεχνουργήματα.

Advertisement
Advertisement

Αν τύχει να δείτε στο δρόμο ένα Koenigsegg θα είστε από τους ελάχιστους τυχερούς που το έχουν πετύχει σε όλο τον κόσμο. Τα σουηδικά supercar είναι από τα πλέον σπάνια που κυκλοφορούν στους δρόμοτς καθώς η εταιρεία έχει κατασκευάσει ελάχιστα από την έναρξη της λειτουργίας της. Το 2021 είχε αναφερθεί ότι κατασκεύασε μόλις 35 μοντέλα!

Ένας φανατικός της μάρκας (Ghost Squadron) αποφάσισε να ανακαλύψει που βρίσκονται στα σπάνια αυτά μοντέλα σε όλο τον κόσμο. Με τη βοήθεια της Koenigsegg Jesko Registry κατάφερε να εντοπίσει τα περισσότερα αυτοκίνητα και να τα τοποθετήσει σε έναν χάρτη. Όπως είναι λογικό, στο μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου χάρτη δεν υπάρχει ούτε ένα μοντέλο και τα περισσότερα βρίσκονται στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία μπορεί να βρει κανείς περισσότερα από 10 Koenigsegg. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού επίσης υπάρχουν περισσότερα από 10 μοντέλα, ενώ μόνο η Καλιφόρνια έχει 10 αυτοκίνητα. Στην Κίνα επίσης υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα, ενώ η Αυστραλία, η Σαουδική Αραβία και η Νότια Αφρική έχουν κάποια.

Advertisement

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κανένα Koenigsegg δεν βρίσκεται στην Νότια Αμερική, την Ινδία και τη Ρωσία. Θυμίζουμε ότι το 2022 η Koenigsegg αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή την CC850 σε 50 μοντέλα τα οποία εξαντλήθηκαν όλα. Το εντυπωσιακό και ακραίο Supercar συνδυάστηκε με τα γενέθλια του ιδρυτή της εταιρείας Christian von Koenigsegg και είχε απόδοση 1.404 ίππους και 1.385 Nm ροπής!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως βλέπει το CC850 ο Christian von Koenigsegg; (+video)
Πόσο κοστίζει ένα Koenigsegg Jesko;
O Koenigsegg πουλάει το GR Yaris του- απείραχτο!