Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως βλέπει το CC850 ο Christian von Koenigsegg; (+video)

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως βλέπει το CC850 ο Christian von Koenigsegg; (+video)

ΝΕΑ

Πως βλέπει το CC850 ο Christian von Koenigsegg; (+video)

ΝΕΑ

Ο Christian von Koenigsegg είναι προφανώς πολύ περήφανος για το νέο δημιούργημα της εταιρείας του και μας προσφέρει μια ξεχωριστή περιήγηση γύρω από το CC850, το ισχυρότερο hypercar με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Το CC850 που αποκαλύφθηκε στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Monterey τον περασμένο Αύγουστο είναι ένας φόρος τιμής στο Koenigsegg CC8S από το οποίο άρχισαν όλα.

Η σχεδίασή του έχει στοιχεία από το πρώτο υπεραυτοκίνητο της Koenigsegg και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρείται πως έχει ρετρό χαρακτηριστικά. Το ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει με το CC850 αποτυπώθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς η Koenigsegg ενώ είχε κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου ανακοινώσει πως η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 50 μονάδες, με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε να την αυξήσει κατά 20 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Ο Jack Rix του Top Gear είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Christian von Koenigsegg για το αυτοκίνητο και να το δει από κοντά, με «ξενάγηση» από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της κατασκευάστριας εταιρείας. Ο ίδιος παρουσιάζει το σχεδιασμό του αυτοκινήτου και δείχνει τα σημεία στα οποία μοιάζει το νέο με το παλιό, καθώς και ποια χαρακτηριστικά «μοιράζεται» με το Jesko.

Σε αυτά συγκαταλέγεται και ο twin turbo κινητήρας V8 των 5,1 λίτρων που αποδίδει 1.385 ίππους και… 1.385 Nm ροπής, όταν χρησιμοποιεί βιοκαύσιμο Ε85. Το κιβώτιο ταχυτήτων του CC850, έχει την ιδιαιτερότητα να μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως χειροκίνητο 6 σχέσεων, όσο και ως αυτόματο 9 σχέσεων!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει ένα Koenigsegg Jesko;
Δεν υπάρχει η βαφή του Koenigsegg CC850 (+video)
Νέες Style Edition Porsche 718 Boxster και 718 Cayman

Advertisement