Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πόσο κοστίζει η Eletre, το ηλεκτρικό SUV της Lotus; (+video)

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει η Eletre, το ηλεκτρικό SUV της Lotus; (+video)

Mobility

Πόσο κοστίζει η Eletre, το ηλεκτρικό SUV της Lotus; (+video)

Mobility

Η Lotus αποκάλυψε τις εκδόσεις και τον τιμοκατάλογο της Eletre, που είναι το πρώτο της ηλεκτρικό τετράθυρο και SUV μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το βιβλίο παραγγελιών για τη νέα Lotus Eletre άνοιξε και περιμένει τους πιστούς φίλους της μάρκας αλλά και όλους όσοι θέλουν να ξεχωρίζουν με την επιλογή τους.

Η Lotus Eletre σηματοδοτεί τη νέα εποχή της εταιρείας με τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα που παίρνουν όλο και περισσότερο «χώρο» στην αυτοκινητιστική πραγματικότητα. Η Eletre, είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις, με την απόδοσή του να ξεκινά από τους 603 ίππους και να φτάνει τους 905!

Advertisement
Advertisement

Η Eletre, στη βασική της έκδοση, με το όνομα «σκέτο», κοστολογείται από 95.990 ευρώ στη Βρετανική αγορά. Είναι η έκδοση με τους 603 ίππους και τα 600 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση. Αμέσως μετά έχουμε την έκδοση Eletre S, όπου η απόδοση ισχύος και η αυτονομία παραμένουν στα ίδια επίπεδα αλλά ο εξοπλισμός εμφανίζεται ενισχυμένος. Το κόστος της Eletre S, είναι 120.990 ευρώ για την ευρωπαϊκή αγορά.

Τη διαφορά στον εξοπλισμό κάνουν μεταξύ άλλων το ηχοσύστημα KEF Reference με 23 ηχεία, που έχει ισχύ 2.160 Watt, τα σκούρα τζάμια στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η κινούμενη πίσω αεροτομή αλλά και το σύστημα για το «απαλό» κλείσιμο των θυρών. Η κορυφαία έκδοση έχει την ονομασία R και βάζει υποψηφιότητα για τον τίτλο του ταχύτερου αμιγώς ηλεκτρικού SUV στον κόσμο.

Advertisement

Αυτή η πιο ισχυρή έκδοση της Eletre, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, εμφανίζει συνδυαστική ισχύ 905 ίππων και αυτονομία περίπου 490 χιλιομέτρων. Ο χρόνος για τα 100 χλμ./ώρα από στάση που ανακοινώνει η Lotus, είναι μόλις 2,95 δευτερόλεπτα (στις δύο πρώτες εκδόσεις ο χρόνος αντίστοιχα είναι 4,5 δευτερόλεπτα) και αξίζει να σημειωθεί πως η μπαταρία είναι κοινή για όλες τις εκδόσεις του αυτοκινήτου, με χωρητικότητα 112 kWh.

Advertisement

Η τιμή της Lotus Eletre R θα ξεκινά από 150.990 ευρώ και θα είναι η μόνη έκδοση του μοντέλου που θα διαθέτει και πρόγραμμα οδήγησης Track Mode, καθώς και τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα. Η Lotus κάνει λόγο για ταχύτητα φόρτισης από το 10 έως το 80 τοις εκατό μόλις σε 20 λεπτά της ώρας, προφανώς σε ταχυφορτιστή, χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές φόρτισης του αυτοκινήτου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 2.039 ίππους η Lotus Evija θέλει τίτλο (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Emira V6 vs Alpine A110S vs Porsche Cayman GTS
H Lotus Emira στους δρόμους της Ταϊλάνδης (+video)