Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θωρακισμένο Toyota καταστρέφει μέχρι και… drones! (+video)

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θωρακισμένο Toyota καταστρέφει μέχρι και… drones! (+video)

ΝΕΑ

Θωρακισμένο Toyota καταστρέφει μέχρι και… drones! (+video)

ΝΕΑ

Τα ευέλικτα θωρακισμένα οχήματα είναι η νέα τάση που εμφανίζεται στα πεδία των μαχών. Και τι καλύτερο από ένα τέτοιο τέρας με την σφραγίδα της Toyota!

Advertisement
Advertisement

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εκτεταμένη χρήση των drones ανέδειξαν την αξία των πιο ευέλικτων επίγειων μονάδων, με μικρά οχήματα τα οποία μπορούν να κινούνται και να αλλάζουν θέσεις γρήγορα, χωρίς να γίνονται στόχοι των drones.

Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται να εμφανιστεί ένα ακόμα τέτοιου είδους όχημα. Παρουσιάστηκε σε έκθεση Άμυνας στη Νότια Αφρική, και ονομάζεται SVI Engineering MAX 3.

Βασίζεται στο παλιό Toyota Land Cruiser J70, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 1984 και παραμένει ακόμα στην παραγωγή, και μάλιστα με τεράστια ζήτηση.

Advertisement
Advertisement

Η μετατροπή του στο στρατιωτικό όχημα που βλέπουμε στις φωτογραφίες και το video απαίτησε την ενσωμάτωση και ενός τρίτου άξονα, διαθέτοντας πλέον έξι τροχούς, με τους δύο τελευταίους να διαθέτουν και δισκόφρενα για ακόμα καλύτερο φρενάρισμα του μεγάλου σε βάρος οχήματος.

Το αμάξωμα είναι ενισχυμένο από ατσάλινες πλάκες οι οποίες μπορούν να επιβιώσουν από επίθεση με όπλα ή χειροβομβίδες. Η θωράκιση μπορεί να γίνει ακόμα πιο ισχυρή ώστε να μπορεί να αντέξει και RPG. Έχουν γίνει επίσης αλλαγές στην ανάρτηση και τις αντιστρεπτικές ώστε να μπορεί να αντέξει το αυξημένο βάρος του οχήματος.

Advertisement

Ο κινητήρας είναι ο V8 turbodiesel των 4,5 λίτρων ικανός να κινήσει ένα αμάξωμα των 5,5 τόνων με σχετική άνεση. Στο πίσω μέρος του οχήματος υπάρχει ένα ραντάρ και ένας εκτοξευτήρας βομβιδίων μέσω των οποίων το θωρακισμένο Land Cruiser μπορεί να αναγνωρίσει και να εξολοθρεύσει ένα εχθρικό drone.

Advertisement

Στο πίσω μέρος μεταφέρεται επίσης και μία off road μοτοσικλέτα, η οποία αυξάνει τις δυνατότητες δράσης του πληρώματος ακόμα και σε σημεία που δεν μπορεί να φθάσει λόγω όγκου και βάρους το αυτοκίνητο.

Advertisement

Όπως και να έχει, το θωρακισμένο Land Cruiser φαίνεται ιδιαίτερα ψαγμένο και αρκετά προσεγμένο για να είναι ικανό να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Και με το όνομα της Toyota στην ταυτότητά του, σίγουρα θα αποτελεί ένα άτρωτο μηχάνημα για ένα σύγχρονο πεδίο μάχης όπου αυτά οχήματα θα είναι η νέα τάση του πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στον Έβρο το τεθωρακισμένο της ΕΛ.ΑΣ. (+video)
Θωρακισμένο Toyota Land Cruiser από Kαναδούς  (+video)
Aπίστευτο θωρακισμένο με λαβές-ηλεκτροσόκ και δέρμα αλιγάτορα