Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το Hopium Machina που απειλεί την Tesla;

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το Hopium Machina που απειλεί την Tesla;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το Hopium Machina που απειλεί την Tesla;

ΝΕΑ

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού θα παρουσιαστεί επίσημα το Hopium Machina το οποίο έχει κυψέλες καυσίμου και μεγάλες εμπορικές φιλοδοξίες.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη φορά που το Hopium Machina απασχόλησε πιο έντονα την επικαιρότητά ήταν πέρυσι τον Ιούνιο. Τότε ο Oliver Lombard, ο Γάλλος οδηγός αγώνων και ιδρυτής τής νεοφυούς εταιρείας HMC («Hydrogen Motive Company») στην οποία ανήκει η Hopium, οδήγησε το πρωτότυπο που ονομάστηκε «Alpha 0» σε πίστα επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Η επιτυχημένη έκβαση της προσπάθειας έδωσε την απαραίτητη ώθηση στα στελέχη της Hopium να εφαρμόσουν το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου τους, το οποίο θα διαθέτει ενεργειακές κυψέλες (και δεξαμενές πεπιεσμένου υδρογόνου) για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αυτές.

Advertisement
Advertisement

Το Machina παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι τον Οκτώβριο. Σχεδιάστηκε από τον Felix Godard, ο οποίος έχει εργαστεί για την Porsche, την Tesla και τη Lucid. Στο όχημα, κάποιος μπορεί να διακρίνει σχετικές ομοιότητες στη διαμόρφωση του αμαξώματος και του εσωτερικού με τα μοντέλα των δύο αμερικανικών εταιρειών.

Ωστόσο, το Hopium Machina έχει τη δική του ταυτότητα. Τα χαρακτηριστικά φώτα του, εμπρός και πίσω, η διαμόρφωση του ταμπλό με την ενιαία οθόνη σε όλη την έκτασή του και τα τέσσερα καθίσματα τύπου μπάκετ είναι τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό.

Advertisement

Στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού που θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί το Machina στην πιο πρόσφατη εκδοχή του, αυτή που είναι στη μορφή που θα έχει το μοντέλο παραγωγής. Ο ιδρυτής της Hopium δεν κρύβει ποιος είναι ο άμεσος εμπορικός αντίπαλός του. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Επιτεθείτε στην Tesla από ψηλά!».

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα έχει ιπποδύναμη μεγαλύτερη από 500 ίππους και θεωρητική αυτονομία μεγαλύτερη από 1.000 χλμ. Η τελική ταχύτητά του θα είναι 230 χλμ./ώρα, όπως έγινε γνωστό.

Advertisement

Οι άνθρωποι της Hopium έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 1.000 προπαραγγελίες από πέρυσι τον Οκτώβριο ως τώρα και όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον προκατέβαλαν το ποσό των 400 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις στους ιδιοκτήτες του αναμένεται να γίνουν εντός του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hopium Machina Alpha 0: Εντυπωσιακό sports sedan με κυψέλες υδρογόνου
Aπίστευτο: Η Tesla «τιμωρεί» πελάτη γιατί άλλαξε μπαταρία
Ο συνιδρυτής της Apple αγόρασε Lucid Air