Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Audi Q5

Ελλάδα 8:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Audi Q5

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Audi Q5

ΝΕΑ

Ένα από τα δημοφιλέστερα μεσαία SUV και ο άμεσος αντίπαλος των BMW X3, Mercedes GLC και Volvo XC60 βρίσκεται ήδη στο στάδιο των τελικών δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Ήδη οι ειδικοί της Audi πραγματοποιούν σκληρές δοκιμές σε αντίξοες συνθήκες και σε διάφορες κλιματολογικές συνθήκες. Την τελευταία φορά το νέο Audi Q5 «συνελήφθη» με βαρύ καμουφλάζ να δοκιμάζεται στους ορεινούς δρόμους των Άλπεων.

O χρόνος μετρά αντίστροφα για τη 3η γενιά Q5 που θα παρουσιαστεί μέσα το νέο έτος για να λανσαριστεί στις αρχές του 2024. Υπενθυμίζεται πως την 1η Ιουνίου θα παρουσιαστεί ένας από τους βασικούς αντιπάλους του γερμανικού SUV, η νέα Mercedes GLC.

Αυτό που περιμένουμε από το νέο Q5 είναι να διατηρήσει περίπου ίδιες διαστάσεις με το τωρινό μοντέλο. Η σχεδίαση του αμαξώματος θα είναι επίσης μια εξέλιξη του Q5 που κυκλοφορεί στους δρόμους, ενώ στο μπροστινό μέρος θα υπάρχει μια εμφατική μάσκα με νέο μοτίβο που θα πλαισιώνεται από σλιμ LED προβολείς. Όσο για το πίσω μέρος θα έχει αρκετά στοιχεία από το Q4.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό θα υπάρχει η νέα εκτέλεση του virtual cockpit, νέας γενιάς οθόνες, εξελιγμένο απτικό και ανέπαφο έλεγχο, με πλήρη υποστήριξη σε συνδεσιμότητα και σε συστήματα υποβοήθησης. Τα οποία θα είναι εξελιγμένα σε επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2 με πιο έξυπνες λειτουργίες για ασφαλέστερες και πιο άνετες μετακινήσεις.

To εσωτερικό του νέου Q5 αναμένεται να έχει αρκετά στοιχεία με εκείνο του νέου Q4

Η βάση και για τη νέα γενιά του Q5 αναμένεται να είναι η δοκιμασμένη μεταβλητή πλατφόρμα MLB, μιας και η Audi δίνει πλέον προτεραιότητα στα ηλεκτρικά της μοντέλα. Στην ίδια MLB πλατφόρμα θα βασιστεί και το νέο A4 που θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο νωρίτερα.

Σχετικά με τους κινητήρες θα είναι όλοι σύμφωνοι με τις προδιαγραφές του Euro 7 που θα τεθούν σε ισχύ από το 2025. Υπενθυμίζεται πως από το 2026 και μετά η γερμανική εταιρία θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα σταματήσει να πουλά συμβατικά μέχρι το 2033.

Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων θα βασιστεί γύρω από τον αναβαθμισμένο δίλιτρο βενζίνης που θα έχει ήπια υβριδική υποβοήθηση. Σίγουρες θεωρούνται οι plug-in υβριδικές εκδόσεις με ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 80 χιλιόμετρα, αβέβαιη είναι η συνέχεια για τις ντίζελ.

Τέλος, να πούμε πως μέσα στο 2023 θα παρουσιαστεί και το νέο Audi Q6 E-Tron, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi A6 e-tron Avant: Από Concept Car στη γραμμή παραγωγή (+video)
Audi A3 Allroad ή Allstreet; Όπως και να λέγεται… έρχεται!
Audi: Καυτή έκδοση Competition για τα RS4 Avant και RS5