Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi A6 e-tron Avant: Από Concept Car στη γραμμή παραγωγή (+video)

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi A6 e-tron Avant: Από Concept Car στη γραμμή παραγωγή (+video)

ΝΕΑ

Audi A6 e-tron Avant: Από Concept Car στη γραμμή παραγωγή (+video)

ΝΕΑ

H Audi παρουσίασε τα A6 e-tron Concept και A6 e-tron Avant Concept που μπορεί να εξελιχθούν σε εξαιρετικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η Audi επιβεβαίωσε ότι το A6 e-tron Avant Concept θα γίνει η βάση για ένα μοντέλο παραγωγής, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2024.

Για εμάς στο newsauto.gr μπορεί να γίνει η αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική πρόταση στο εμβληματικό RS6 Avant και θα προσφέρει μια ανακούφιση από όλα τα SUV, που έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το μπροστινό μέρος του concept…τραβάει αμέσως τα βλέμματα χάρη στους εντυπωσιακούς προβολείς και τη χαρακτηριστική μάσκα single-frame της Audi. Είναι σημαντικό ότι αυτή η μάσκα είναι εντελώς… κλειστή χωρίς αεραγωγούς (για ψύξη σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης) έχει όμως δεκάδες έντονα λακκάκια και ένα φωτεινό σήμα Audi.

Advertisement
Advertisement

Όσο όμορφο είναι το εμπρός μέρος του Audi A6 e-tron Avant Concept, άλλο τόσο είναι τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του που μας ενθουσιάζουν περισσότερο. Οι παραδοσιακοί εξωτερικοί καθρέφτες έχουν δώσει τη θέση τους σε λεπτές κάμερες για ορατότητα στο πίσω μέρος.

Επιπλέον, το πρωτότυπο έχει ρέουσες γραμμές αμαξώματος και έντονους ώμους κατά μήκος των θυρών, ενώ οι τροχοί των 22 ιντσών με ασημί και μαύρες ακτίνες, συμπληρώνουν την εντυπωσιακή εμφάνιση. Η έλλειψη χειρολαβών στις πόρτες προσθέτει στον κομψό σχεδιασμό.

Advertisement

Το πίσω μέρος είναι και αυτό έντονο. Υπάρχει μια φωτεινή μπάρα σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, που αποτελείται από δεκάδες μεμονωμένα OLED, καθώς και μια αεροτομή τοποθετημένη ανάμεσα στη γυάλινη οροφή και στο πίσω παράθυρο. Τέλος υπάρχει ένας διαχύτης και είναι βαμμένος σε ελαφρώς πιο ανοιχτή απόχρωση του γκρι από το υπόλοιπο πρωτότυπο.

Η βάση και των δύο πρωτοτύπων A6 e-tron είναι το Premium Platform Electric (PPE) που έχει αναπτύξει η Audi με την Porsche. Αυτή η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί τόσο για hatchback και sedan επιβατικά αυτοκίνητα όσο και για SUV. Θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο Q6 e-tron, που θα κυκλοφορήσει το 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron: H ηλεκτροκίνηση στα καλύτερά της!
Ποιο είναι το πιο δημοφιλές εταιρικό όχημα στη Γερμανία;
Δοκιμή: Audi e-tron GT quattro