Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Ο Rovanpera άνετα μπροστά την 1η ημέρα

Ελλάδα 6:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Ο Rovanpera άνετα μπροστά την 1η ημέρα

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Ο Rovanpera άνετα μπροστά την 1η ημέρα

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kalle Rovanpera κυριάρχησε κατά την πρώτη ημέρα του Ράλι Κροατίας. Ο Φιλανδός πήρε κεφάλι από την πρώτη ειδική και προηγείται για 1 λεπτό και 4 δευτερόλεπτα του Thierry Neuville. Τρίτος είναι ο Tanak.

Advertisement
Advertisement

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν επηρέασαν τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Η κυριαρχία του οδηγού της Toyota ήταν εμφατική με τον Kalle να κερδίζει έξι από τις οκτώ ειδικές της ημέρας. Η επίδοση του Rovanpera ήταν το μόνο θετικό στοιχείο στην ημέρα της Toyota GR καθώς, ο Lappi εγκατέλειψε έπειτα από πρόσκρουση σε βράχο, ενώ ο Evans βρίσκεται μόλις έκτος έπειτα από κλατάρισμα.

Προβλήματα είχε και ο δεύτερος στην κατάταξη, Thierry Neuville. Καθυστέρησε 4 λεπτά να φτάσει στο service λόγω προβλήματος στο δυναμό και αυτό του κόστισε 40 δευτερόλεπτα ποινής. Οδήγησε, όμως, ταχύτατα για να καλύψει το χαμένο έδαφος από τον Rovanpera. Πίσω του για 19 δευτερόλεπτα βρίσκεται ο ομόσταβλος του, Ott Tanak.

Advertisement
Advertisement

Οι εναλλασσόμενες συνθήκες κατά τη διάρκεια της ημέρας, δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τα πληρώματα. Έντονη ήταν και η ομίχλη σε αρκετά σημεία. Ο ίδιος ο Rovanpera παραδέχτηκε ότι πολλές φορές οδήγησε συντηρητικά για να αποφύγει τα λάθη. Πολλά ήταν και τα κλαταρίσματα κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους. Οι Evans, Greensmith και Katsuta αναγκάστηκαν να τα αντιμετωπίσουν.

Το Ράλι Κροατίας συνεχίζεται αύριο με ακόμη οκτώ ειδικές διαδρομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Υπό την απειλή της βροχής
WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Εκτός ο Lappi
WRC 2022 Ράλι Κροατίας 2022: Ατύχημα και εγκατάλειψη για τον Adrien Fourmaux (+video)