Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Hyundai Kona

Ελλάδα 5:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Hyundai Kona

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Hyundai Kona

ΝΕΑ

Το compact crossover της Hyundai δείχνει να έχει ολοκληρώσει έναν σπουδαίο πρώτο κύκλο και οι Κορεάτες δεν θα αργήσουν από ότι φαίνεται να αποκαλύψουν και τη δεύτερη γενιά του.

Advertisement
Advertisement

Το Kona πρωτοεμφανίστηκε το 2017 και το 2020 πέρασε από ένα επεμβατικό facelift.

H απήχηση του Kona θα μπορούσε να είναι αρκετή έτσι ώστε να φανταστούμε το μέλλον του κορεατικού SUV. Νέα γενιά που έρχεται το 2023 με πλούσια γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων για βέλτιση απόδοση. Αυτό εν ολίγοις θα είναι το νέο Kona που δοκιμάζεται αυτό τον καιρό στο βορρά με ορισμένα στοιχεία να διαρρέουν νωρίτερα του αναμενομένου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το νέο Kona θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις (χωρίς να χάνει τον κόμπακτ χαρακτήρα του) και θα διαθέτει ολόφρεσκια εμφάνιση με έντονες καταβολές από το Bayon αλλά και το μεγαλύτερο Tucson.

Στο εσωτερικό οι άνθρωποι της Hyundai θα επιδιώξουν να μεταφέρουν πολλά στοιχεία από το Ioniq 5, με ψηφιακό πίνακα οργάνων και φουτουριστικό σκηνικό στην πλειοψηφία του. Σημαντικά αναβαθμισμένη θα είναι η ποιότητα των υλικών και των πλαστικών.

Το Kona μέχρι στιγμής είχε εντυπωσιάσει και με την πλούσια γκάμα κινητήρων του, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι εκδόσεις με θερμικό κινητήρα θα παραμείνουν ως έχει αλλά με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά απόδοσης- καθώς οι ιθύνοντες έχουν ήδη δεσμευθεί για μη εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Δεδομένες θα πρέπει να θεωρηθούν οι υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις, όπως και τουλάχιστον μία πιο ισχυρή τύπου N-Line, αλλά δεν θεωρείται σίγουρο και το ισχυρότερο Kona N. Το πιθανότερο επίσης είναι να δούμε και τετρακίνητο Kona δεύτερης γενιάς όπως συνέβη και στην πρώτη του επιτυχημένη παρουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Kona Electric 64 kWh
Tο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διάλεξε ο Α.Δ.Μ.Η.Ε
Hyundai Kona Electric & Tuscon PHEV: Στο επίκεντρο των εξελίξεων

Advertisement