Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Made in Italy» τα επόμενα ηλεκτρικά Opel και DS

Ελλάδα 4:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Made in Italy» τα επόμενα ηλεκτρικά Opel και DS

ΝΕΑ

«Made in Italy» τα επόμενα ηλεκτρικά Opel και DS

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική αντεπίθεση του ομίλου Stellantis ξεκινά από την Ιταλία και συγκεκριμένα από το εργοστάσιο της πόλης Μελφί.

Advertisement
Advertisement

Στη νότια Ιταλία αυτή τη στιγμή παράγονται σημαντικά SUV όπως τα Fiat 500X, Jeep Compass και Renegade.

Στις αρχές του 2021 κατά την ίδρυση του ομίλου Stellantis, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανησύχησαν για το μέλλον των εργοστασίων και των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτά. Ο Carlos Tavares δεσμεύτηκε να μην κλείσει κανένα από αυτά, και στο πλαίσιο της δήλωσης του, η μείωση του προσωπικού στο Μελφί της νότιας Ιταλίας (-25%) ήταν η μοναδική απώλεια.

Το Ιταλικό εργοστάσιο πράγματι όχι μόνο δεν θα σταματήσει να λειτουργεί, αλλά οι άνθρωποι του ομίλου σχεδιάζουν να φέρουν τη γραμμή παραγωγής των premium ηλεκτρικών τους στην μικρή όμορφη πόλη. Συγκεκριμένα, στις αρχές του 2025 αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά η αρχιτεκτονική STLA Medium, μία νέα πλατφόρμα που θα αφορά σε πρώτο χρόνο το DS 9 Crossback και λίγο αργότερα τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Opel Insignia.

Advertisement
Advertisement

Το μεσαίο hatchback πιθανότατα θα είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Manta, με SUV παρουσιαστικό και πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά σε σχέση με το Insignia Που είδαμε στα μέσα του 2010. Η πλατφόρμα αφορά ηλεκτρικά μοντέλα με μήκος από 4,35 μέχρι 5 μέτρα και μπαταρία από 87 μέχρι 104 kW, με αυτονομία που μπορεί να αγγίξει μέχρι και 700 χλμ.

Η Stellantis έχει προαναγγείλει συνολικά τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα παράγονται όλα στο εργοστάσιο του Μελφί. Οι γραμμές παραγωγής θα έχουν τη δυνατότητα για 90.000 μονάδες ετησίως με τα πλάνα να αφορούν την τριετία 2026-2029.

Advertisement

Τα άλλα δύο ηλεκτρικά του ομίλου εκτιμάται πως θα είναι ο αντικαταστάτης του DS 7 Crossback, και το αδελφάκι του κομψού SUV με τα σήματα της Lancia. Τα Fiat 500X, Jeep Compass και Renegade που προέρχονται αυτή τη στιγμή από την πόλη της νότιας Ιταλίας αναμένεται να μετακομίσουν, με πιθανότερο προορισμό κάποιο εργοστάσιο στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: Σημαντική κερδοφορία κόντρα στην κρίση
Η Stellantis πουλά τμήμα του ιστορικού Lingotto
Νέος 6κύλινδρος από τη Stellantis

Advertisement