Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Stellantis πουλά τμήμα του ιστορικού Lingotto

Ελλάδα 6:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Stellantis πουλά τμήμα του ιστορικού Lingotto

ΝΕΑ

Η Stellantis πουλά τμήμα του ιστορικού Lingotto

ΝΕΑ

Η Stellantis θα παραχωρήσει τμήμα του ιστορικού Lingotto, στο Τορίνο, σε εταιρεία λογισμικού.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis πρόκειται να πουλήσει 20.000 τ.μ. επαγγελματικού χώρου στο ιστορικό συγκρότημα Lingotto, στο Τορίνο σε μια εταιρεία που ειδικεύεται στη δημιουργία λογισμικού. Αυτή η κίνηση έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση περαιτέρω του κόστους της ακίνητης περιουσίας της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το κτίριο διαθέτει στην οροφή μία πίστα δοκιμών, σχεδιασμένη από τον Ιταλό (αλλά γεννημένο στη Γαλλία) αρχιτέκτονα, Giacomo Matte-Trucco. Από το 1923 έως και το 1939, ο χώρος λειτούργησε ως εργοστάσιο και έδρα της μάρκας Fiat, ενώ από το 1998 έως το 2020 χρησιμοποιήθηκε από τον όμιλο Fiat. Εκείνη την εποχή, το υπόλοιπο προσωπικό μεταφέρθηκε στο κοντινό εργοστάσιο της μάρκας, στο Mirafiori, όπου τελικά έγινε και η συγχώνευση με τον γαλλικό όμιλο PSA πέρυσι.

Εκπρόσωπος της Stallantis ανακοίνωσε ότι τα γραφεία στο Lingotto πουλήθηκαν στην ιταλική εταιρεία λογισμικού Reply European car news, χωρίς όμως να δοθεί στη δημοσιότητα η αξία της συναλλαγής. Παράλληλα, για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των τίτλων θα πρέπει να πάρουν έγκριση και από την ιταλική οικοδομική αρχή, λόγω της ιστορικής σημασίας του κτιρίου.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis παραμένει συνιδιοκτήτρια του πρώην εργοστασίου αυτοκινήτων που μετατράπηκε σε συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, καθώς και της πίστας στην οροφή και του μουσείου “Casa 500”.

Δεν είναι μόνο η ιταλική φίρμα που “ξεφορτώνεται” την ακίνητη περιουσία της, αλλά και ο όμιλος PSA τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με το να μειώσει τα ακίνητά της. Το 2017, η PSA μετακόμισε από τα κεντρικά της γραφεία στο Παρίσι (κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου) στο προάστιο Rueil-Malmaison. Τρία χρόνια αργότερα, η PSA μετέφερε τόσο ανώτερα στελέχη και λειτουργίες υποστήριξης του τεχνικού της κέντρο στο δυτικό Παρίσι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ευρώπη: H Stellantis είναι η πρωταθλήτρια του 2021!
Stellantis: Η ηλεκτροκίνηση ενέχει μεγάλα κοινωνικά ρίσκα
Νέος 6κύλινδρος από τη Stellantis

 

Advertisement