Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άγιε μου Βασίλη, αυτά τα αυτοκίνητα θα ήθελα για το 2022…

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άγιε μου Βασίλη, αυτά τα αυτοκίνητα θα ήθελα για το 2022…

ΝΕΑ

Άγιε μου Βασίλη, αυτά τα αυτοκίνητα θα ήθελα για το 2022…

ΝΕΑ

Έχετε σκεφτεί τι αυτοκίνητα θα αγοράζατε αν δεν σας ένοιαζαν τα χρήματα; Κοιτάζουμε τι πωλείται στην ελληνική αγορά και επιλέγουμε αυτοκίνητο ανά… κατηγορία (που θέλουμε!).

Advertisement
Advertisement

Χτυπά το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι ο Γιάννης Σκουφής. Ο Γιάννης είναι ο διευθυντής του Newsauto. «Βασίλη φαντάσου πως έχεις όσα χρήματα θέλεις και μπορείς να αγοράσεις τα πάντα. Τι θα ήθελες από τον Άγιο Βασίλη; Ποιο αυτοκίνητο θα αγόραζες ανά κατηγορία; Γράψε αυτό που θέλεις και ονειρεύεσαι».

Κλείνει το τηλέφωνο και το μυαλό αρχίζει να ταξιδεύει. Δύσκολη η άσκηση αλλά ευχάριστη. Ποιες κατηγορίες να επιλέξω; Ποιο να ξεχωρίσω; Βενζίνη, diesel ή… ηλεκτρικό; Σπαζοκεφαλιά!

Είναι δύσκολο να πρέπει να επιλέξεις κάτι δικό σου όταν έχεις οδηγήσει σχεδόν τα πάντα. Αποφάσισα λοιπόν να ξεχωρίσω τα αυτοκίνητα σε κατηγορίες και να επιλέξω με τα δικά μου γούστα, αυτό που θα ήθελα να οδηγώ.

Advertisement
Advertisement

Γενναία παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2022

Αυτοκίνητο Πόλης…
Η καθημερινότητα είναι σκληρή. Πολλές ώρες πίσω από το τιμόνι, φασαρία στο δρόμο, κόστος στις μετακινήσεις. Το ηλεκτρικό Peugeot 208 είναι ιδανική επιλογή. Όμορφο, οικονομικό όταν το φορτίζεις σπίτι και όταν κλείνεις τα παράθυρα απομονώνεσαι στο δικό σου περιβάλλον. Βασικά ότι πρέπει για κάθε μέρα!

Advertisement

Για να κάνεις το κέφι σου…
Ένα Citroen Ami είναι ικανό να σε ταξιδέψει σε έναν άλλον… παιδικό κόσμο. Το να έχεις στην κατοχή σου ένα όχημα ή καλύτερα ένα micro car που θυμίζει Playmobile σίγουρα θα σε κάνει να ξεφύγεις από την μίζερη καθημερινότητα. Αρκεί οι αποστάσεις που θα καλύπτεις να είναι σχετικά κοντά στο σπίτι σου. Γιατί η τελική του ταχύτητα είναι 45χλμ./ώρα και η αυτονομία στα 75 χιλιόμετρα.

Advertisement

 

Οικογενειακό Αυτοκίνητο…
Όσα χρόνια και να περάσουν το Audi RS6 θα αποτελεί τη χαρά του οικογενειάρχη αλλά και των παιδιών. Χώρους έχει, γκάζια έχει και σου κάνει όλα τα χατίρια. Άσε που είναι και τετρακίνητο! Βασικά δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που να έχει πει πως αυτό το Station Wagon είναι άσχημο και δεν θα το ήθελε αν είχε τα χρήματα να το κάνει δικό του.

Advertisement

Cabrio…
Όσες επιλογές και να έχεις, το Mazda MX-5 θα αποτελεί μονόδρομο. Διθέσιο, διαχρονικό και ένα με τον οδηγό. Μπορεί να μην είναι το πιο… γκαζιάρικο αλλά λίγο που σε ενδιαφέρει. Όταν το ανοίξεις το καλοκαίρι (όχι με… ντάλα ήλιο) και καθίσεις πίσω από το τιμόνι του καταλαβαίνεις γιατί είναι η Νο1 επιλογή.

SUV…
Εδώ θα κάνουμε μία… παρασπονδία. Είπαμε έχουμε λεφτά να ξοδέψουμε. Ξεκινώ με ένα Range Rover Velar και συνεχίζω (τα ψώνια μου) με την αντιπροσωπεία της Jeep για το Wrangler με το υβριδικό σύνολο και τους 380 ίππους. Από τη μία έχεις την πολυτέλεια και από την άλλη την ουσία σε εκτός δρόμου συνθήκες.

Ηλεκτρικό…
To Tesla Model 3 σίγουρα δεν είναι και το πιο όμορφο αυτοκίνητο. Όμως είναι αυτό το κάτι διαφορετικό στις μέρες μας. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι και τάση αλλά και ένα όχημα που δεν θυμίζει αυτοκίνητο. Μία έκδοση Performance θα ήταν ιδανική. 513 άλογα είναι αυτά!

Σπορ Αυτοκίνητο…
Το κλασικό είναι και το καλύτερο. Μία Porsche 911 στην έκδοση turbo είναι απλά κορυφαία επιλογή. Από πλευράς σχεδίασης, επιδόσεων, διαχρονικότητας. Για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπάρχουν κριτικές. Το πήρες και το κράτησες για όλη σου τη ζωή…

Για στρίψιμο…
Για καθημερινή ευχαρίστηση αλλά και να μπορείς να μπεις σε πίστα, ένα Abarth –άκι είναι ιδανική περίπτωση. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τα ψώνια στο super market (αρκεί να μην είναι πολλά), να στρίβεις αλλά να το βάζεις στην πίστα. Χωρίς υπερβολή είναι ένα από τα λίγα gadget που θα ήθελε να έχει κάθε άντρας.



Για αγροτικό…

Χωρίς σκέψη το Ford Ranger Raptor είναι ότι πρέπει για… αγροτικές δουλειές και όχι μόνο. Ίσως το μοναδικό με καρότσα που όταν το παρκάρεις δίπλα σε Ferrari το κοιτούν περισσότερο. Έχει χώρους, έχει γκάζια, πάει παντού και όσο το βλέπεις τόσο πιο πολύ σου αρέσει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Michael Schumacher: Οκτώ χρόνια άνισης μάχης
Ποια είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα αυτοκινήτων;
Video: Πώς το Audi e-tron GT πήρε θέση στο Golden Hall