Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpine: Πουλά μοντέλο της σε ψηφιακή μορφή (NFT)

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Πουλά μοντέλο της σε ψηφιακή μορφή (NFT)

ΝΕΑ

Alpine: Πουλά μοντέλο της σε ψηφιακή μορφή (NFT)

ΝΕΑ

Η μόδα των πιστοποιήσεων ψηφιακού τύπου αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και η Alpine ενδίδει, ούσα έτοιμη να δημοπρατήσει πέντε ψηφιακά… έργα τέχνης.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος κατασκευαστής που μας συστήνει ένα αυτοκίνητό του ως ψηφιακό έργο τέχνης, υπό τη μορφή «κρυπτοσυλλεκτικού» ψηφιακού αρχείου γίνεται η Alpine.

Πρόκειται για την πρωτότυπη έκδοση GTA Concept, που σχεδιάστηκε από τον πρώην συνεργάτη της Renault, Arseny Kostromin, και βασίζεται στο σπορ αυτοκίνητο Alpine A110.

Η special ειδική έκδοση θα προσφέρεται σε πέντε διαφορετικά liveries (σχέδια αμαξώματος) αποκλειστικά ως NFT (Non-Fungible Token).

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως το μοντέλο δεν θα πάρει υλική υπόσταση, αλλά θα αποτελεί ψηφιακό αντικείμενο σε ένα blockchain. Πρόκειται για μια ραγδαία αναπτυσσόμενη μόδα ψηφιακής τέχνης που ήδη γνωρίζει τεράστια δημoφιλία, αποκτώντας ολοένα και περισσότερους οπαδούς.

Όσον αφορά την πώληση των… 5 εκδόσεων του GTA Concept, αυτή θα γίνει σε ισάριθμους ιδιοκτήτες οι οποίοι θα αναδειχθούν μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας, το διάστημα 3-5 Νοεμβρίου.

Τα NFT είναι μοναδικά στοιχεία δεδομένων που αποθηκεύονται σε ένα blockchain –  δηλαδή μια σειρά καταχωρίσεων που αφορούν συναλλαγές, σε ένα δημόσιο κατάστιχο (ledger). Tα NFT δεν μπορούν να αναπαραχθούν ή να μεταφερθούν χωρίς την άδεια του κατόχου, ούτε ακόμη και από τον ίδιο τον εκδότη του NFT (Alpine).

Advertisement

Σημειώνεται ότι ως NFT λογίζεται ένας ψηφιακός πίνακας, ένα video, ένα απόσπασμα ήχου, ένα συλλεκτικό video game, ένα GIF και πολλά άλλα.

Οι τιμές τους μάλιστα μπορεί να φτάσει και σε εκατομμύρια ευρώ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης (Everydays- The First 5000 Days) η οποία πωλήθηκε αντί 57 εκ. ευρώ.

Advertisement

Το GTA Concept έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια του Nfast, ενός σχεδιαστή hypercars τύπου NFT, και της Animoca Brands, που τρέχει το Revv Racing, ένα παιχνίδι αγώνων βασισμένο σε blockchain.  Οι πέντε κάτοχοι των μοντέλων GTA Concept θα μπορούν να οδηγούν εικονικά τα αυτοκίνητά τους αποκλειστικά σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Cédric Journel, επικεφαλής πωλήσεων της Alpine, δήλωσε ότι η ιδέα των NFT είναι να προσφερθεί «πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης στους σχεδιαστές της Alpine Cars και την ομάδα Alpine F1, αλλά και να δείξουμε την εκτίμησή μας για το έργο ανεξάρτητων σχεδιαστών που αγαπούν την εταιρεία μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μένει και το 2022 στην Alpine o Alonso
Γαλλική Αστυνομία: Φουλ… της ενίσχυσης με Alpine A110
To “5άρι” της Renault με τη σφραγίδα της Alpine

Advertisement