Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

General Motors: Θέλουμε να εκθρονίσουμε την Tesla

Ελλάδα 17:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

General Motors: Θέλουμε να εκθρονίσουμε την Tesla

ΝΕΑ

General Motors: Θέλουμε να εκθρονίσουμε την Tesla

ΝΕΑ

Η ηγέτιδα δύναμη στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης έχει… μπει στο μάτι της αμερικανικής πολυεθνικής που ήδη καταστρώνει τα σχέδιά της.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Tesla να δέχεται κατά ριπάς παραγγελίες, το Model 3 να αναδεικνύεται ευρωπαϊκό best-seller και ο Elon Musk να φλερτάρει να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος παγκοσμίως, αλλά αυτό δεν αποθαρρύνει μερικές εταιρείες από το να ορέγονται την εκθρόνιση του αμερικανικού κολοσσού.

Μια από αυτές είναι και η ισχυρή General Motors, που σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλό της, Mary Barra, αποβλέπει σε ανάλογες πωλήσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή Squawk Box του CNBC, η επικεφαλής της GM δήλωσε πως στόχος της εταιρείας είναι το λανσάρισμα 30 ηλεκτρικών έως το 2025, την ίδια ώρα που αποβλέπει στο να εξελιχθεί στην ηγέτιδα δύναμη στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι πολύ σίγουρη, καθώς όσοι οδηγοί μπαίνουν σε αυτά τα οχήματα (σ.σ. ηλεκτρικά) μένουν άναυδοι», υποστήριξε, προσθέτοντας: «Επομένως θα συνεχίσουμε το λανσάρισμά και την εξέλιξή τους, ωσότου καταλάβουμε το μεγαλύτερο μερίδιο».

Τα φιλόδοξα σχέδια της GM, προσώρας μοιάζουν αβάσιμα, δεδομένου ότι η Tesla αποτελεί τον ακλόνητο «ηλεκτρικό κυρίαρχο» στις ΗΠΑ .Ειδικότερα, ο κατασκευαστής κατέλαβε το 79% επί των συνολικών πωλήσεων ηλεκτρικών το 2020.

GMC HUMMER EV

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα, όμως, με τις εκτιμήσεις της IHS Markit, μέχρι το τέλος του 2021, το μερίδιο της Tesla θα διολισθήσει στο 56%, όταν για το 2025 της αποδίδει μερίδιο ύψους μόλις 20%.

Advertisement

Μιλώντας στο CNBC, η κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών εμπορικών προβλέψεων στο πεδίο της αυτοκίνησης στις ΗΠΑ, “LMC Automotive” υποστήριξε ότι το τρέχον έτος οι συνδυαστικές πωλήσεις των plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών θα περιοριστούν στο φτωχό 4%.

Επιπροσθέτως, ισχυρίζεται ότι μέχρι το 2030, το ποσοστό αυτό θα εκτοξευτεί στο 34,2%. Εκ του οποίου το 30,1% θα αφορά τα αμιγώς ηλεκτρικά και το 4,1% τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά.

Τέλος, η GM ποντάρει πολλά στην εγκατάσταση έως και 40.000 φορτιστών επιπέδου 2 στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ως μέρος ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 750 εκ. δολαρίων (643,5 εκ. ευρώ).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού τα 10 φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα (τιμές)
Ηλεκτρικά: Αυστηρές ποινές στις μάρκες που δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας
Είναι τα ηλεκτρικά η ιδανική λύση; Η Toyota συμφωνεί;