Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικά: Αυστηρές ποινές στις μάρκες που δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά: Αυστηρές ποινές στις μάρκες που δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά: Αυστηρές ποινές στις μάρκες που δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας

ΝΕΑ

Εν μέσω κύματος καταγγελιών για ελαττωματική λειτουργία πολλών συστημάτων, το Πεκίνο εξέδωσε ένα αυστηρό προσχέδιο κανονιστικού πλαισίου που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις.

Advertisement
Advertisement

Σε ιδιαίτερα αυστηρούς και εξονυχιστικούς ελέγχους ασφαλείας θα υπόκεινται τα ηλεκτρικά (ΒΕV), όπως και όλα τα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων (NEV), στην Κίνα, εν μέσω θύελλας καταγγελιών για πρόκληση φωτιάς στις μπαταρίες και δυσλειτουργία στα φρένα.

Οι κατασκευαστές BEV και NEV οχημάτων θα κληθούν να προχωρήσουν σε ολιστική αναβάθμιση των τεχνολογιών ασφαλείας, όπως ορίζει το προσχέδιο κανονιστικού πλαισίου που εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής.

Παράλληλα, θα απαιτηθεί η διόρθωση κάθε ποιοτικού ελαττώματος, σε κάθε στάδιο εξέλιξης του αυτοκινήτου: Από τη σχεδίαση και τις δοκιμές, μέχρι και τα εξαρτήματα που προμηθεύονται από τρίτες εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκευαστές θα υποχρεούνται να δημιουργήσουν το δικό τους σύστημα αντιμετώπισης περιστατικών εκτάκτου ανάγκης, το οποίο θα λειτουργεί όλο το 24ωρο. Ακόμα, οι κατασκευαστές που τα οχήματά τους θα εμπλέκονται σε ατυχήματα ή αψηφούν τακτικούς ελέγχους θα υπόκεινται σε αυστηρές κυρώσεις όπως είναι ο αποκλεισμός από προγράμματα κρατικών επιδοτήσεων ή η αναστολή της παραγωγής τους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg,  ζητήματα όπως η πρόκληση φωτιάς στις μπαταρίες, η αναποτελεσματικότητα των φρένων και η ξαφνική απώλεια ισχύος έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους καταναλωτές, επηρεάζοντας σημαντικά τις τελικές τους αποφάσεις.

Advertisement

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που έγινε viral τον περασμένο Απρίλιο, όταν μια γυναίκα προκάλεσε χάος στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, καταδικάζοντας την ελαττωματική λειτουργία του συστήματος πέδησης ενός Model 3 που – όπως ισχυρίζεται –  προκάλεσε σοβαρά τραύματα σε τέσσερα μέλη της οικογένειάς της.

Ο αμερικανικός κολοσσός σε πρώτη φάση αρνήθηκε να παραδώσει προς διερεύνηση δεδομένα που είχαν συλλεχθεί από το εν λόγω όχημα, αλλά στο τέλος απολογήθηκε και ικανοποίησε το αίτημα της διαδηλώτριας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα εργοστάσια φαντάσματα της ηλεκτρικής Κίνας
Κίνα: Φόβοι για διαρροή ευαίσθητων δεδομένων από αυτοκίνητα
Ηλεκτρικά με έως και 750 PS από τον κατασκευαστή του iPhone