Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην… πρέσα της Stellantis δύο μεγάλα εργοστάσια της Οpel

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην… πρέσα της Stellantis δύο μεγάλα εργοστάσια της Οpel

ΝΕΑ

Στην… πρέσα της Stellantis δύο μεγάλα εργοστάσια της Οpel

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο των γενικότερων ανακατατάξεων μέσα στο γκρουπ Stellantis και με αφορμή τα προβλήματα στην προμήθεια των ημιαγωγών, δύο από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Opel στην Γερμανία βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Advertisement
Advertisement

Η δημιουργία του γκρουπ Stellantis οδηγεί αργά αλλά σταθερά σε σημαντικές ανακατατάξεις ανάμεσα στις εταιρίες του ομίλου. Και η κατάσταση με την έλλειψη σε microchips επιταχύνει τις όποιες εξελίξεις ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, η Stellantis μελετά το ενδεχόμενο να περιορίσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Opel ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η τύχη ενός δεύτερου που θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα για τρεις μήνες λόγω έλλειψης σε ημιαγωγούς.

Το πρώτο εργοστάσιο είναι στο Russelheim στην Φρανκφούρτη και το δεύτερο στο Eisenach στην κεντρική Γερμανία, τα οποία πλέον δεν θα ανήκουν στην Οpel Automobile αλλά θα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας υποστήριξε μιλώντας προς το συνδικάτο ότι η κίνηση αυτή είναι συνδεδεμένη με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ευελιξία στην λειτουργία των εργοστασίων, που θα εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Πάντως, τα συνδικάτα ανησυχούν ιδίως για το εργοστάσιο του Eisenach το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα κλείσει για τουλάχιστον τρεις μήνες λόγω της κατάστασης με τους ημιαγωγούς.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κατηγόρησαν την Πέμπτη την Stellantis, ότι εκμεταλλεύτηκε το πρόγραμμα διακοπών της Γερμανίας για να μεταφέρει την παραγωγή εκτός της χώρας.

Advertisement

Οι επικεφαλής του συνδικάτου φοβούνται ότι η Stellantis χρησιμοποιεί το τρίμηνο κλείσιμο ως πρόσχημα για ένα πιο μακροπρόθεσμο κλείσιμο του εργοστασίου, παρά το γεγονός ότι δεσμεύεται από την συμφωνία που είχε υπογράψει πέρσι για να μην απολυθεί κανένας εργάτης στη Γερμανία μέχρι το 2025.

Advertisement

Μέχρι να ανακληθεί η παύση παραγωγής, το Grandland X που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Sochaux στην Γαλλία, με τους Γερμανούς εργάτες να φοβούνται ότι αυτό σημαίνει και την ολοκληρωτική μετακόμιση της παραγωγής εκεί.

Οι αναλυτές της αγοράς πιστεύουν ότι η Stellantis έχει θέμα με πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα η οποία θα μπορούσε να επιφέρει διακοπές στην λειτουργία κάποιων εργοστασίων του γκρουπ, όμως ο πρόεδρός της Carlos Tavares είχε υποσχεθεί παλαιότερα ότι θέλει να προσπαθήσει να επαναφέρει στην κερδοφορία την Opel χωρίς να σκοπεύει να κλείσει εργοστάσια και να χαθούν θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Λουκέτο» σε εργοστάσιο της Opel
To νέο Opel Astra στην ηλεκτρική εποχή
Οδηγούμε το νέο Opel Grandland στη Φρανκφούρτη

Advertisement