Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

«Βράζουν» στη Red Bull με τον Bottas (video)

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Βράζουν» στη Red Bull με τον Bottas (video)

FORMULA 1

«Βράζουν» στη Red Bull με τον Bottas (video)

FORMULA 1

Όσα συνέβησαν στο Grand Prix Ουγγαρίας, ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά σε ότι αφορά στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Red Bull Racing και Mercedes-AMG Petronas.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη σύγκρουση Lewis HamiltonMax Verstappen στην εκκίνηση του αγώνα του Σίλβερστον, που άφησε στο μηδέν τον Ολλανδό, στο Hungaroring ήταν η σειρά του έτερου οδηγού της γερμανικής ομάδας, Valtteri Bottas, να προκαλέσει ατύχημα.

Μετά την κακή του εκκίνηση, ο Φινλανδός έχασε τα φρένα στην πρώτη στροφή, έπεσε πάνω στη McLaren του Lando Norris και μετά παρέσυραν και τα δύο μονοθέσια της Red Bull Racing! Ο Sergio Perez εγκατέλειψε επί τόπου ενώ ο Verstappen συνέχισε με πληγωμένο μονοθέσιο και τελικά είδε την καρό σημαία του τερματισμού δέκατος (θα είναι ένατος όταν ισχύει ο αποκλεισμός του Sebastian Vettel για παρατυπία με τα καύσιμα).

Εύλογα, ο πάντα εκδηλωτικός σε τέτοιες περιπτώσεις Christian Horner, δεν ήταν χαρούμενος: «Αυτή είναι η σκληρότητα των αγώνων, έτσι δεν είναι; Ατυχώς, είδατε τον Valtteri να κάνει κακή εκκίνηση, προφανώς έχασε το φρενάρισμα και τελικά έκανε σπουδαία δουλειά για τη Mercedes, βγάζοντας εκτός μάχης και τα δύο μονοθέσια μας».

Φημολογείται πως ο Βρετανός αρνήθηκε τη συγνώμη του επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff. Μέσα σε δύο αγώνες, μετά από δύο ατυχήματα που προκλήθηκαν από τη γερμανική ομάδα, άλλαξε ο ρους της μονομαχίας για τους τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές. Πλέον, τα ασημί βέλη είναι 8 πόντους μπροστά σε ομαδικό επίπεδο ενώ ο Hamilton άλλους τόσους σε ατομικό.

Advertisement

Μάλιστα, ο Horner έθεσε και μία μακροπρόθεσμη συνέπεια του ατυχήματος. «Χάσαμε άλλον έναν κινητήρα στην περίπτωση του Sergio», τόνισε, έχοντας κατά νου πως κάθε οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο 4 μονάδες ισχύος μέσα στη σεζόν. Κάθε επιπλέον μονάδα που χρησιμοποιείται, επιφέρει ποινή στο grid του επόμενου αγώνα. Και φυσικά, έχουμε τον παράγοντα «όρια προϋπολογισμών». Από φέτος, κάθε ομάδα μπορεί να ξοδέψει μόνο 145 εκατομμύρια δολάρια. Με τους «ταύρους» να έχουν ήδη τεράστιο λογαριασμό από ατυχήματα!

Όσο για το συμβάν, ο Bottas τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή 5 θέσεων για τον επόμενο αγώνα, το Grand Prix Βελγίου, που θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου. Ποινή που δεν ικανοποίησε τη Red Bull.

Advertisement

«Αν ήταν μία πίστα όπως το Hungaroring, αυτή η ποινή μπορεί να έχει ουσιαστικές συνέπειες. Όμως σε μία πίστα σαν το Spa, θεωρώ πως θα είναι πίσω στη φυσιολογική του θέση στο τέλος του δεύτερου γύρου. Έκανε καλή δουλειά για τη Mercedes σήμερα, έτσι δεν είναι…;», πρόσθεσε ο Horner.

Διαβάστε επίσης:
F1 GP Ουγγαρίας: Ο Vettel αποκλείστηκε για παρατυπία στα καύσιμα
Τι λέει η μάνατζερ του Schumacher για το ντοκιμαντέρ στο Netflix;
Η FIA απέρριψε το αίτημα της Red Bull – ο «πόλεμος» καλά κρατεί (vids)

Advertisement