Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Τσεχία η παραγωγή του διαδόχου του Toyota Aygo

Ελλάδα 4:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Τσεχία η παραγωγή του διαδόχου του Toyota Aygo

ΝΕΑ

Στην Τσεχία η παραγωγή του διαδόχου του Toyota Aygo

ΝΕΑ

Το ιαπωνικό αυτοκίνητο πόλης θα παράγεται δίπλα στα Yaris και Yaris Cross, με τα οποία θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες, η Toyota παρουσίασε το πρωτότυπο Aygo X Prologue, τον προπομπό του νέου της αυτοκινήτου πόλης που θα αντικαταστήσει το γνώριμο σε όλους μας Aygo.

Εν αναμονή της αποκάλυψης της έκδοσης παραγωγής, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως το μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στο Kolin της Τσεχίας, δίπλα με το Toyota Yaris. Σημειώνεται πως τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα GA-B.

Η Toyota είναι μόλις από τους λίγους κατασκευαστές που θα συνεχίζουν να προσφέρουν στην Ευρώπη μικρό αυτοκίνητο με θερμικό μοτέρ. Οι περισσότερες είτε έχουν εγκαταλείψει το συγκεκριμένο segment εξαιτίας μικρής ζήτησης, είτε αναπτύσσουν ηλεκτρικές προτάσεις, ενδίδοντας στις πιέσεις για μείωση των εκπομπών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα GA-B την οποία χρησιμοποιεί επίσης και το Yaris Cross, θα βοηθήσει τη μάρκα να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας, σύμφωνα με τον Marvin Cooke, Executive Vice President, στην Toyota Europe.

Σύμφωνα με την Toyota, ο διάδοχος του Aygo εξυπηρετεί το όραμα της εταιρείας να διευρύνει την παραγωγή ευρωπαϊκών μοντέλων, και ν’ αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου – συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας – στις 1,5 εκατ. μονάδες μέχρι το 2025, καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς της τάξεως του 7%.

Advertisement

Το υπάρχον Aygo κατασκευάζεται στo Kolin δίπλα στα Peugeot 108 και Citroen C1. Μέχρι πρότινος το εργοστάσιο άνηκε στον όμιλο PSA, αλλά από την πρώτη Ιανουαρίου πέρασε στην κατοχή της Toyota.

Η παραγωγή του Yaris στο εργοστάσιο θα ξεκινήσει κατά το δεύτερο μισό του έτους.

Advertisement

Η ονομασία του νέου αυτοκινήτου πόλης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και οι τιμές του θα ανακοινωθούν τους προσεχούς μήνες, με το λανσάρισμα να είναι προγραμματισμένο για το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota GR Yaris: Η τέχνη του drift… αλά ιαπωνικά (video)
Θα είναι ηλεκτρικό το νέας γενιάς Toyota Prius;
Με ριζικές αλλαγές η Toyota GT86

 

Advertisement