Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

IAME Series Greece: Με 41 συμμετοχές η πρεμιέρα του 2021

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

IAME Series Greece: Με 41 συμμετοχές η πρεμιέρα του 2021

ΑΓΩΝΕΣ

IAME Series Greece: Με 41 συμμετοχές η πρεμιέρα του 2021

ΑΓΩΝΕΣ

Το δημοφιλέστερο ιδιωτικό έπαθλο στον κόσμο του karting, το IAME Series Greece επιστρέφει, με το Kartodromo να φιλοξενεί την Κυριακή 6 Ιουνίου τον πρώτο εκ των τεσσάρων γύρων της σεζόν του 2021!

Advertisement
Advertisement

Ο «παγκόσμιος» θεσμός που διεξάγεται σε κάθε άκρη του κόσμου, τράβηξε το ενδιαφέρον των Ελλήνων Αγωνιζόμενων, αφού παρά τις ιδιαιτερότητες της εποχής, στο grid της πίστας των Αφιδνών θα παραταχθούν 41 kart!

Στόχος των ταλαντούχων οδηγών είναι η κατάκτηση της πρώτης καρό σημαίας της σεζόν και μαζί με αυτή, το πλεονέκτημα στο κυνήγι των οκτώ εισιτηρίων πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series (IWF), που φέτος θα διεξαχθούν στο Adria International Circuit της Ιταλίας (18-23 Οκτωβρίου).

IAME-Rd1-Megara-X30MINI-Kafantaris-vs-Aggelopoulos-b-cropped1000x600

Advertisement
Advertisement

Είναι αξιοσημείωτο πως η κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) έγινε «Sold out» αφού καλύφθηκαν και οι 15 διαθέσιμες θέσεις, με 13 εκ των συμμετεχόντων, να ανήκουν στην Κλάση X30 MINI B (8-10 ετών). Σε αυτή την κατηγορία συνεχίζεται το εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο κεντρικής διαχείρισης κινητήρων, που πρώτη φορά στην Ελλάδα υιοθέτησε το IAME Series Greece, με στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους οδηγούς!

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) θα διεκδικήσουν τη νίκη 9 αθλητές, ενώ η X30 SENIOR (από 14 ετών) είναι η πολυπληθέστερη της πρεμιέρας, καθώς συμμετέχουν 17 οδηγοί! Τρεις εξ αυτών συγκαταλέγονται στην κλάση MASTER (που είναι αφιερωμένη σε αθλητές άνω των 30 ετών).

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα διοργανωθεί από τα αθλητικά σωματεία «Artemis Auto Club» και «Α.Λ.Α.».

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ιταλική Formula 4: Πρεμιέρα με διαρκή αναρρίχηση για τον Μαρκογιάννη (+video)
European Le Mans Series: Μία «ρουκέτα» έθεσε εκτός μάχης το Λασκαράτο
O Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με νέα ταλέντα των αγώνων

Advertisement