Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H AUTOVISION χορηγός στο Κύπελλο Ελλάδας Karting 2022

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H AUTOVISION χορηγός στο Κύπελλο Ελλάδας Karting 2022

ΝΕΑ

H AUTOVISION χορηγός στο Κύπελλο Ελλάδας Karting 2022

ΝΕΑ

Η δράση σε ό,τι αφορά στο εγχώριο karting για το 2022, ξεκινά με τη μεγάλη επιστροφή του Κυπέλλου Ελλάδας με χορηγό την Autovision.

Advertisement
Advertisement

Η διοργάνωση θα έχει τη χορηγία της Autovision, ενός σπουδαίου ονόματος στο χώρο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που στέκεται πάντα κοντά στο ελληνικό karting και γενικότερα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο θεσμός επιστρέφει μετά από διάλειμμα τριών αγωνιστικών σεζόν.

Η Autovision είναι ο κορυφαίος φορέας τεχνικού ελέγχου στην Ελλάδα, αφού εκπροσωπεί το μεγαλύτερο Δίκτυο Ιδιωτικών ΚΤΕΟ με περισσότερα από 52 σημεία σε όλη την επικράτεια. Στο δίκτυο της παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου ελαφρών, βαρέων και δικύκλων οχημάτων, ενώ παράλληλα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών (έλεγχος εγκατάστασης και απεγκατάστασης LPG και CNG, έλεγχος εγκατάστασης ABS).

Η AUTOVISION και τα Μέλη του Δικτύου της υπήρξαν πάντα υποστηρικτές του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού υποστηρίζοντας ανάλογες ενέργειες και αναδεικνύοντας το Karting και στην χώρα μας. Ένα σπορ που γίνεται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλές αποκτώντας φίλους από όλο και πιο νεαρές ηλικίες.

Advertisement
Advertisement

Που θα γίνει η εκκίνηση;

Η εκκίνηση των αγώνων του κυπέλλου έχει οριστεί για την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, με το Kartodromo να αποτελεί το τερέν της πρώτης συνάντησης των πιο ταλαντούχων οδηγών του ελληνικού karting. Στην πίστα των Αφιδνών θα διεξαχθούν οι αγώνες έξι κατηγοριών: Mini, Junior, Club, Senior, KZ2 και KZ3. Στην κατηγορία Junior θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά κινητήρες Rotax, στη Senior μόνο κινητήρες IAME X30 ενώ στην κατηγορία Mini, οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεση τους κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting.

Advertisement

Τι αλλάζει

Από αυτή την πρώτη διοργάνωση θα έχουμε και την πρεμιέρα για τους ανανεωμένους κανονισμούς karting της ΟΜΑΕ για το 2022, με το Κύπελλο Ελλάδας Karting να διεξαχθεί ακολουθώντας την κλασική δομή: Με ημιτελικούς και τελικούς ανά κατηγορία. Αντίθετα στις διοργανώσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έχουμε δύο σκέλη και τελικό.

Advertisement

Νέα για το 2022 είναι και τα ελαστικά: Μετά το σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΟΜΑΕ, στην κατηγορία Mini οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν ελαστικά Vega ενώ στις υπόλοιπες τα kart θα «φορούν» ελαστικά LeCont.

Τέλος, με πρωτοβουλία της ΟΜΑE, στη στελέχωση του αγώνα θα περιλαμβάνεται και ο έμπειρος Τεχνικός Έφορος κ. Marianno Marcucci.

Advertisement

Τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας Karting έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις σε συνεργασία με την ΑΛΑ και την τεχνική επιμέλεια της IRON Team.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
NASCAR Daytona 500: Τρομακτικό ατύχημα (+video)
Ηλεκτρικό με 1.088 ίππους για το Rallycross
Ο Ken Block και το Audi RS Q E-Tron στα χιόνια (+video)