Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

O Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με νέα ταλέντα των αγώνων

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με νέα ταλέντα των αγώνων

ΑΓΩΝΕΣ

O Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με νέα ταλέντα των αγώνων

ΑΓΩΝΕΣ

Την έμπρακτη στήριξή του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα ταλέντα που γεννιούνται στη χώρα μας και δοκιμάζονται στο εξωτερικό, έδειξε ο Υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, είχε συνάντηση με τους ταλαντούχους Τζώρτζη Μαρκογιάννη και Αλέξανδρο Παπαευθυμίου που φέτος μας εκπροσωπούν στην Ιταλική Formula 4 και το FIA Karting Academy Trophy αντίστοιχα.

Δύο παιδιά που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ανταγωνιστικούς στίβους, έχοντας έως τώρα περιορισμένες ευκαιρίες – ακόμα και για προπόνηση. Πράγμα που υπάρχει η πρόθεση αλλά και το πλάνο να αλλάξει.

Ο Υπουργός Αθλητισμού δήλωσε σχετικά: «Συναντήθηκα με δύο νέους ταλαντούχους οδηγούς, τον 16χρονο Τζώρτζη Μαρκογιάννη και τον 13χρονο Αλέξανδρο Παπαευθυμίου, που τις επόμενες μέρες και οι δύο ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να συμμετέχουν σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι δυο νεαροί Έλληνες αθλητές δίνουν τη δική τους μάχη με πολλές δυσκολίες που όμως τα καταφέρνουν και μας κάνουν υπερήφανους. Φιλοδοξούμε η Ελλάδα στο μέλλον να έχει πολλές, αξιόλογες συμμετοχές, στο υψηλότερο επίπεδο, όπως αυτές του Τζώρτζη και του Αλέξανδρου. Εύχομαι από καρδιάς η εξέλιξή τους να φθάσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο γιατί όχι και μέχρι τη Formula 1. Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να στηρίξει ένα σπουδαίο άθλημα που μέχρι σήμερα ήταν «παρεξηγημένο», το μηχανοκίνητο αθλητισμό, να στηρίξει τους αθλητές και να τους δώσει τη δυνατότητα να προπονούνται σε ασφαλείς σύγχρονες υποδομές, εδώ στην Ελλάδα».

Advertisement
Advertisement

Markogiannis-MonzaTest07-20-b1000x600

Η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο καλεντάρι του WRC ήταν ένα πρώτο, αν και τεράστιο βήμα. Κι αν το όνειρο μίας υπερσύγχρονης πίστας στην Ελλάδα φαντάζει ακόμα μακρινό, η βελτίωση των υποδομών που υπάρχουν ήδη, είναι το ρεαλιστικό δεύτερο βήμα.

Διαβάστε επίσης:
Με 37 συμμετοχές η Ιταλική F4 Powered by Abarth (video)
Οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού
Πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου για το IAME Series Greece 2021