Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζει και νέο ηλεκτρικό SUV η Audi

Ελλάδα 19:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζει και νέο ηλεκτρικό SUV η Audi

ΝΕΑ

Ετοιμάζει και νέο ηλεκτρικό SUV η Audi

ΝΕΑ

Στο περίπτερο της Audi στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης βρίσκεται και ένα μυστηριώδες μοντέλο, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφτεί το προσεχές διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Δυναμική είναι η παρουσία της Audi στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, με την εταιρεία να παρουσιάζει μεταξύ άλλων τα Audi A7L και το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό Audi A6 e-tron.

Σε αντίθεση, όμως, με τα παραπάνω που αποκαλύφτηκαν πλήρως, υπήρχε ένα ακόμη μοντέλο το οποίο «φορούσε» καμουφλάζ. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο προς το παρόν φέρει την προσωρινή ονομασία “Audi Concept Shanghai” ενώ θα κατασκευαστεί από κοινού με την κινεζική SAIC.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV θα λανσαριστεί τους πρώτους μήνες του 2022 και θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα του ομίλου VW, MEB, όπως και το νέο επταθέσιο VW ID.6.

Η κοινή αρχιτεκτονική των προαναφερθέντων μοντέλων, προμηνύει πως θα έχουν τις ίδιες διαστάσεις, με το μήκος να φτάνει τα 4,87 m. Σημειώνεται πως αντίστοιχο είναι και το… μπόι του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Audi, e-tron.

Η εμφάνιση του πρωτότυπου παραμένει μυστήριο, αλλά όπως διακρίνουμε θα υιοθετεί την ίδια σχεδιαστική γλώσσα τόσο με το Audi Q4 e-tron όσο και με το Audi A6 e-tron concept. Τα κοινά γνωρίσματα αφορούν κυρίως το μπροστινό μέρος με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και την κλειστή μάσκα που περιβάλλεται από μαύρα γυαλιστερά ένθετα. Η οροφή κοσμείται από ράγες, έχει έντονη κλίση προς τα πίσω και καταλήγει σε μια κομψή αεροτομή.

Advertisement

Πληροφορίες για το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν, η κορυφαία, όμως, έκδοση Quattro φαίνεται πως θα μοιράζεται το ίδιο κινητήριο σύνολο με την ισχυρότερη εκδοχή του VW ID.6. Η τελευταία αντλεί κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) που παράγουν συνδυαστικά 305 PS και 310 Nm ροπής. Η επιτάχυνση στα 100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,6 sec, με την τελική είναι περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το ID.6 προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μπαταρίας. Η μικρότερη έχει χωρητικότητα 58 kWh, ενώ η μεγαλύτερη 77 kWh και παρέχει έως και 588 km αυτονομίας.

Σημειώνεται πως η έκδοση παραγωγής του μυστηριώδους –προσώρας- ηλεκτρικού SUV θα διατίθεται αποκλειστικά στην κινεζική αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q2 1.5 TFSI 150 PS S tronic
Στην Ελλάδα τα νέα Audi S4 Avant & RS4 Avant (+τιμές)
Video: Το plug-in υβριδικό Audi A3 με 78 km ηλεκτρικής αυτονομίας