Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Audi A7L

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Audi A7L

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Audi A7L

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μάρκα από το Ίνγκολσταντ αποκάλυψε το Audi A7L, την sedan εκδοχή του A7. Το μοντέλο θα παράγεται στην Κίνα, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το 2022.

Advertisement
Advertisement

«Πυρετός» παρουσιάσεων για την Audi στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, δίνοντας στη δημοσιότητα το ολοκαίνουριο Audi A6 e-tron, το ανανεωμένο Audi Q5L, αλλά και το Audi A7L. Όλα τα μοντέλα αποτελούν το επιστέγασμα της συνεργασίας της εταιρείας από το Ίνγκολσταντ με τους κινεζικούς εταίρους της, FAW και SAIC.

Αναφορικά με το Audi A7L, δεν πρόκειται απλά για μια επιμηκυμένη εκδοχή του Sportback A7, αλλά την sedan εκδοχή του. Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει πως το η θύρα του πορτπαγκάζ ανοίγει ξεχωριστά από το πίσω παράθυρο.

Περί διαστάσεων, το Audi A7L έχει μήκος 5,08 m, (11 cm πιο μακρύ από το Α7), το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 10 cm φτάνοντας πλέον τα 3,03 m, ενώ βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, MLBevo.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, οι αλλαγές συγκριτικά με τη Sportback εκδοχή του είναι ελάχιστες και περιορίζονται στην κλίση της οροφής προς τα πίσω. Το μπροστινό μέρος είναι το ίδιο και κοσμείται από μια μεγάλη μάσκα, επιβλητικές εισαγωγές αέρα, «επιθετικά» φωτιστικά σώματα και γραμμώσεις στο καπό που παρέχουν επιπλέον δόσεις δυναμισμού.

Το μοντέλο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες του παρόντος κειμένου αφορά την έκδοση First Edition και τροφοδοτείται από έναν 3λιτρο V6 τούρμπο που παράγει 335 PS και 500 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς (Quattro) μέσω ενός 7τάχυτου διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου.

Advertisement

Ως στάνταρ θα ενσωματώνεται αερανάρτηση και τετραδιεύθυνη, δύο συστήματα που ενισχύουν τόσο την ευελιξία εντός αστικού ιστού, όσο και την ευστάθεια στις στροφές.

Advertisement

Όπως και το Α6L, το νέο A7L θα παράγεται και τα πωλείται στην Κίνα, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το πρώτο τετράμηνο του 2022.

Σημειωτέον ότι η First Edition θα παραχθεί αρχικά σε 1.000 κομμάτια. Τέλος, στόχος της Audi μέχρι τα μέσα της δεκαετίας είναι να φτάσει τις 1.000.000 πωλήσεις στην Κίνα, όταν το 2020 πούλησε 700.000 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q2 1.5 TFSI 150 PS S tronic
Στην Ελλάδα τα νέα Audi S4 Avant & RS4 Avant (+τιμές)
Video: Το plug-in υβριδικό Audi A3 με 78 km ηλεκτρικής αυτονομίας

Advertisement