Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η νέα, πανίσχυρη BMW M4 CSL

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται η νέα, πανίσχυρη BMW M4 CSL

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η νέα, πανίσχυρη BMW M4 CSL

ΝΕΑ

Οι φήμες που ήθελαν την επιστροφή του θρυλικού κωδικού “CSL” για τα… μάτια της M4 φαίνεται πως επιβεβαιώνονται.

Advertisement
Advertisement

Μετά την εμπορική διάθεση της νέας BMW M4 στη χώρα μας, οι Βαυαροί εστιάζουν την προσοχή τους στην αναβίωση της πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης CSL.

Στις αρχές του έτους, η επαναφορά του θρυλικού κωδικού CSL (Clubsport), είχε περισσότερο τη… μορφή αστικού θρύλου, με την έντονη φημολογία ν’ αναπτύσσεται κυρίως σε κάποια forums.

Σήμερα, οι φήμες φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, καθώς το φερόμενο ως M4 CSL μοντέλο… πιάστηκε στην «τσιμπίδα» κατασκοπευτικού φακού, ενόσω κυκλοφορούσε σε δημόσιους δρόμους με καμουφλάζ.

Advertisement
Advertisement

bmw m4 2021

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την εμφάμνιση της M4 CSL αναφέρουν πως η μάσκα θα παραμείνει εν πολλοίς η ίδια, εξαιρουμένου του spoiler στον προφυλακτήρα, που θα είναι εμφανώς πιο μεγάλο. Στο πλάι, θα ξεχωρίζουν οι ειδικές ζάντε σε μπρονζέ απόχρωση, ενώ στο πίσω μέρος και η αεροτομή θα είναι πιο επιβλητική και ο διαχύτης μεγαλύτερος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έμφαση έχει δοθεί στη μείωση του βάρους, μέσω της εκτενούς χρήσης ελαφρών υλικών, αλλά και στην περαιτέρω ενίσχυση της οδηγικής απόλαυσης, για το οποίο θα φροντίζει ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο που θα στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. 

Advertisement

Στοιχεία για το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν, ενδέχεται, όμως, να ενσωματώνεται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 6κύλινδρου 3,0 lt σε σειρά βενζινοκινητήρα της νέας τετρακίνητης M4 Competition ο οποίος παράγει 510 PS και 650 Nm ροπής.

Advertisement

Η M4 CSL δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το 2022, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τον κωδικό CSL και στην τετράθυρη M3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα δίνατε 18.000 € για αυτήν την κακοποιημένη BMW 635i;
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα BMW M5 CS;
Toyota GR Yaris κυνηγά… BMW M2 στο Nürburgring (video)

Advertisement