Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes EQS: Ολοταχώς για την αποκάλυψη

Ελλάδα 9:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes EQS: Ολοταχώς για την αποκάλυψη

ΝΕΑ

Νέα Mercedes EQS: Ολοταχώς για την αποκάλυψη

ΝΕΑ

Μετά την παρουσίαση της επιβλητικής υπερ-οθόνης MBUX Hyperscreen, η Mercedes μας προσφέρει μια γεύση από την εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Με ακατάπαυστους ρυθμούς αυξάνεται η ένταση με την οποία η Mercedes αποκαλύπτει τμηματικά την επερχόμενη πολυαναμενόμενη EQS.

Μετά, λοιπόν, τη δημοσίευση κάποιων teaser φωτογραφιών που απεικονίζουν τη state-of-the-art οθόνη του συστήματος πολυμέσων υπό την ονομασία MBUX Hyperscreen, η μάρκα από τη Στουτγάρδη έδωσε στο φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία (στο Twitter) όπου απεικονίζεται η σιλουέτα του μοντέλου.

Όπως διακρίνουμε ενόσω ατενίζουμε το προφίλ του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, υιοθετείται η σχεδιαστική φιλοσοφία της πρωτότυπης Vision EQS, ενώ παρατηρούμε πως οι χειρολαβές των πλευρικών πορτών είναι αναδυόμενες, συνεισφέροντας στη βελτίωση της αεροδυναμικής. Ακόμη, οι πλευρικοί καθρέπτες δεν ενσωματώνονται στη βάση της μπροστινής κολώνας (A-Pillar), αλλά έχουν τοποθετηθεί λίγο χαμηλότερα.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, κατόπιν μιας προσεκτικής ματιάς συμπεραίνεται πως δεν πρόκειται για σεντάν – με την ακριβή έννοια του όρου- αλλά για liftback, καθώς θα σηκώνεται ολόκληρο το πίσω μέρος του οχήματος.

Η επερχόμενη Mercedes EQS θα συνιστά την ηλεκτρική ναυαρχίδα της εταιρείας, με τις βλέψεις για το μοντέλο να είναι μεγάλες.

mercedes-benz-vision-eqs

Η πρωτότυπη Mercedes Vision EQS

«Ούτε υπάρχει και ούτε θα υπάρξει πολυτελές σεντάν στην αγορά που θα μπορεί να συγκριθεί σε μέγεθος, εξοπλισμό και χώρο με την EQS», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes, Ola Kallenius, μιλώντας στο Automotive News Europe.

Advertisement

Μολονότι η ηλεκτρική EQE θα συνιστά τον άμεσο αντίπαλο των Tesla Model S, Porsche Taycan και Audi e-tron GT, η EQS δεν βάζει στο στόχαστρό της κάποιο ανταγωνιστικό μοντέλο. Ο λόγος έγκειται στην απόφαση της Mercedes να προσδώσει στο αυτοκίνητο τη μοναδικότητα που θα το διαφοροποιεί και θα το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Τέλος, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αυτονομία θα αγγίζει τα 700 χλμ., ενώ για τη φόρτιση της μπαταρίας στο 80% σε ταχυφορτισή ισχύος 350 kW δεν θα απαιτούνται περισσότερα από 20 λεπτά.

Advertisement

Η αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει εντός των επόμενων μηνών.

Διαβάστε επίσης:
Το πνεύμα της AMG σε μια ρετρό αγωνιστική Mercedes 300 SEL (video)
Χωρίς V8, αλλά γρηγορότερη η νέα Mercedes-AMG C63
Με αυτονομία 500 χλμ η νέα Mercedes-Benz EQB

Advertisement