Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με αυτονομία 500 χλμ η νέα Mercedes-Benz EQB

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με αυτονομία 500 χλμ η νέα Mercedes-Benz EQB

Mobility

Με αυτονομία 500 χλμ η νέα Mercedes-Benz EQB

Mobility

Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο μέλος στην γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, την EQB.

Advertisement
Advertisement

Όπως όλα δείχνουν ο Γερμανός κατασκευαστής ποντάρει πολλά στην οικογένεια EQ, κάτι που το αποδεικνύει και εμπράκτως, καθώς μετά το SUV μοντέλο EQC, την EQA και το βαν EQV, σειρά έχει τώρα η EQB, η οποία είναι ουσιαστικά η ηλεκτρική έκδοση της GLB.

Ήδη τα πρωτότυπα καμουφλαρισμένα μοντέλα κάνουν τα απαραίτητα τεστ κάτω από ιδιαίτερα ακραίες θερμοκρασίες και οι πρώτες φωτογραφίες τους μας δίνουν μία πρώτη εικόνα που αφορά την εξωτερική σχεδίαση. Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε καταρχήν είναι οι περιορισμένες αλλαγές της EQB σε σχέση με την GLB, με την Mercedes-Benz να ακολουθεί το ίδιο πλάνο με τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα EQ.

Advertisement
Advertisement

Πέραν της εμπρός μάσκας που θα διαθέτει για λόγους αεροδυναμικής μία κλειστή γρίλια και τους ενσωματωμένους προβολείς ή τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, το ηλεκτρικό crossover θα ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο της GLB. Αντίθετα η εικόνα του εσωτερικού της EQB θα είναι σαφώς διαφορετική, καθώς θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το προηγμένο σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) και δυνατότητα εκμάθησης, δηλαδή θα είναι σε θέση να σχεδιάσει την ταχύτερη διαδρομή με σημεία φόρτισης και μπορεί να προσαρμόζεται στις κυκλοφοριακές συνθήκες, ώστε να χαράξει την διαδρομή με την μικρότερη κατανάλωση ρεύματος ή αυτή με τους περισσότερους φορτιστές.

Advertisement

Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, η Mercedes-Benz EQB παρά το γεγονός ότι θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την GLB, εν τούτοις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εγκαταλειφθεί η ιδέα της επταθέσιας διάταξης, με σκοπό να υπάρχει χώρος για να τοποθετηθούν οι μπαταρίες. Επίσης, η ηλεκτρική αυτονομία που θα προσφέρει θα αγγίζει τα 500 χλμ., δίνοντάς της ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ανταγωνιστών.

Διαβάστε επίσης:
Με δίλιτρους κινητήρες η νέα Mercedes-Benz SL
Συγκρίνουμε: Audi A3 1.5 TFSI vs BMW 118i vs Mercedes-Benz A200
Η άγνωστη χάτσμπακ Mercedes-Benz 190Ε

Advertisement

 

 

 

Advertisement