Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται αμιγώς ηλεκτρικό Audi R8;

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται αμιγώς ηλεκτρικό Audi R8;

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται αμιγώς ηλεκτρικό Audi R8;

ΝΕΑ

Αρκετές είναι οι πιθανότητες που συγκεντρώνει το σενάριο ενός πανίσχυρου Audi R8, το οποίο θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες μέρες η Audi αποκάλυψε τo e-tron GT,το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό supercar της Audi, το οποίο κατασκευάζεται στο Böllinger Höfe δίπλα στη γραμμή παραγωγής του R8.

Η εν λόγω… εγγύτητα που αφορά τις γραμμές συναρμολόγησης των δύο ισχυρών μοντέλων αποτέλεσε αφορμή ώστε να ξεσπάσουν κάποιες φήμες περί παραγωγής ενός αμιγώς ηλεκτρικού Audi R8.

Η πιθανότητα εξηλεκτρισμού του «καυτού» κουπέ… έπεσε στο τραπέζι στο περιθώριο μιας συζήτησης που είχε το Top Gear με τον επικεφαλής της Audi, Markus Duesman. Όταν, λοιπόν, του ζητήθηκε να δώσει μια απάντηση, ο Duesman σχολίασε πως «αυτή (σ.σ. η κατασκευή ηλεκτρικού R8) δεν ήταν η αυθεντική ιδέα, αλλά κάτι τέτοιο θα έβγαζε νόημα. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε».

Advertisement
Advertisement

Η νύξη για ένα ηλεκτρικό R8, φυσικά, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά έχει κάποιες ρίζες στο πρόσφατο παρελθόν. Τον Μάρτιο του 2015 η Audi είχε παρουσιάσει στη Γενεύη μια ηλεκτρική εκδοχή (Audi R8 e-tron) του κορυφαίου -τότε- μοντέλου της, R8, έχοντας, μάλιστα, μεγάλες προσδοκίες για την εμπορική του πορεία.

Το όνειρο, ωστόσο, κατέληξε σε…εφιάλτη, με τις συνολικές πωλήσεις να μην ξεπερνούν τις 100 μονάδες. Καθοριστικό, ρόλο φυσικά διαδραμάτισε τόσο η αστρονομική τιμή του μοντέλου (1 εκατ. ευρώ) όσο και οι επιφυλάξεις που διατηρούσε ο κόσμος όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

Δεδομένου ότι σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά, και η ηλεκτρική ενέργεια γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της αυτοκινητικής πραγματικότητας, η επιστροφή της ηλεκτρικής εκδοχής του R8 μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν πρέπει κρίνεται.

Προτού, όμως, δούμε μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου δεν αποκλείεται να συστηθούμε με μια plug-in υβριδική έκδοση. Όπως είναι ευλογοφανές, η υβριδική τεχνολογία όχι μόνο θα μετριάζει τις εκπομπές CO2, αλλά θα εκτοξεύει περαιτέρω τις επιδόσεις του R8.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Το πεντάστερο τεστ του Audi A3 (video)
Η έκδοση Plus του Audi RS e-tron GT έχει άγριες διαθέσεις
Συγκρίνουμε: Audi A3 1.5 TFSI vs BMW 118i vs Mercedes-Benz A200

 

Advertisement