Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορείς να αποκτήσεις το μοτέρ της Chiron!

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπορείς να αποκτήσεις το μοτέρ της Chiron!

ΝΕΑ

Μπορείς να αποκτήσεις το μοτέρ της Chiron!

ΝΕΑ

Λίγα λόγια μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια την ισχύ που παράγεται από τον κινητήρα W16 της Bugatti Chiron των 8,0 λίτρων. Όταν οι τεχνικοί μας είπαν ότι παρήγαγε 1.500 ίππους και ροπή 1.600 Nm, το σοκ ήταν όντως μεγάλο…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αλλά αν λίγοι από εμάς αδυνατούν να κατανοήσουν τη δύναμη της Chiron, ακόμα λιγότεροι μπορούν να την αποκτήσουν. Η Bugatti κοστίζει περισσότερα από 2,25 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, αν, για παράδειγμα, έχετε μόνο περίπου 10.000 δολάρια δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση ούτε στην καταπληκτική μονάδα quad-turbo του υπέρ-αυτοκινήτου.

Ωστόσο, ένας κατασκευαστής μοντέλων αποφάσισε να το αλλάξει αυτό. Για μόλις 9.365 δολάρια, μπορείτε να έχετε τον δικό σας κινητήρα Chiron. Εντάξει, δεν ακούγεται και δεν παράγει ισχύ, αλλά αυτό το μοντέλο κλίμακας 1: 4 είναι σχολαστικά λεπτομερές. Έχει ακόμη και τους γραμμωτούς κώδικες και τους αριθμούς από το πραγματικό μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο μήκους 17 ιντσών (44 εκ.) Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ομάδας σχεδιασμού της Bugatti και περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 τμήματα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τη συλλογή Amalgam, το μοντέλο χρειάστηκε 2.500 ώρες για να εξελιχθεί και 220 ώρες για να χτιστεί στο χέρι. Η πλειοψηφία του είναι κατασκευασμένη από ρητίνη πολυουρεθάνης, ανοξείδωτο χάλυβα και κασσίτερο, ενώ όλα τα τελειώματα έχουν ελεγχθεί για ακρίβεια από την Bugatti.