Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα είναι η επόμενη McLaren P1;

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως θα είναι η επόμενη McLaren P1;

ΝΕΑ

Πως θα είναι η επόμενη McLaren P1;

ΝΕΑ

Η McLaren επαναπροσδιορίζει την σχεδίασή της, με αυτή θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και θα χτίσει εκ νέου το δυναμικό προφίλ της. Στόχος της είναι έως το 2022, να έχει δημιουργήσει τους επόμενους σχεδιαστικούς πόθους, 15 σε αριθμό, ενώ η νέα P1 θα ανήκει μέσα σε αυτούς… 

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στο Σινσινάτι του Οχάιο, ένας προχωρημένος σπουδαστής μας δείχνει πως μπορεί να είναι η επόμενη Ρ1. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχέδια στην κατηγορία των supercars, ενώ μας αποκαλύπτει πόσα βήματα έχει διανύσει η αυτοκινητοβιομηχανία στον νευραλγικό τομέα της αεροδυναμικής. Το υπέρ-αυτοκίνητο είναι σαν να γλείφει το έδαφος με ελάχιστη μετωπική επιφάνεια, χαμηλό κέντρο βάρους και αρκετές καμπύλες επιφάνειες που διευκολύνουν τη ροή του αέρα.

Στο πρόσθιο τμήμα οι επιρροές προέρχονται από την Aston Martin Valkyrie, οι LED προβολείς είναι ενσωματωμένοι στο πάνω μέρος της μάσκας. Η καμπίνα θυμίζει πιλοτήριο μαχητικού, αφού τον οδηγό περικλείει ένας γυάλινος κλωβός ουσιαστικά .

Advertisement
Advertisement

Στα ακόμη πιο σπουδαία έχουμε τρεις επιλογές συνδυασμού κινητήρα-ισχύος. Η πρώτη έκδοση αποδίδει 350 ίππους και αποτελεί την εισαγωγική έκδοση όσο και αν αποτελεί εδώ αδόκιμο όρο. Ακολουθεί η δεύτερη έκδοση με 550 ίππους ενώ στην κορυφή του νέου hypercar δεσπόζει μια έκδοση με απόδοση 900 ίππους.

Mclaren-P1-hypercar-rendering-tsiro-640