Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο hypercar της McLaren θα έχει πόρτες «γλάρου»

Ελλάδα 10:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο hypercar της McLaren θα έχει πόρτες «γλάρου»

ΝΕΑ

Το επόμενο hypercar της McLaren θα έχει πόρτες «γλάρου»

ΝΕΑ

Η McLaren ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο στο τέλος της χρονιάς και από ό,τι φαίνεται, θα ξεχάσουμε όσα ξέραμε για την βρετανική μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποκαλύφθηκε, η McLaren εγκαταλείπει το σήμα κατατεθέν της, τις πόρτες με το διαγώνιο άνοιγμα και υιοθετεί τις πόρτες με άνοιγμα «γλάρου». Ο Βρετανός κατασκευαστής αναμένεται να αποκαλύψει το νέο της plug-in υβριδικό hypercar, βάσει πληροφοριών του Automotive News.

Το νέο μοντέλο θα είναι εμπνευσμένο από το μονοθέσιο Formula 1 της McLaren Racing και αναμένεται να ξεπερνάει τους 1.000 ίππους. Η κωδική του ονομασία είναι P18 και θα είναι ο αντικαταστάτης της P1 στην γκάμα των Ultimate Series μοντέλων της μάρκας.

Η McLaren P1 θα αντικατασταθεί σύντομα από ένα νέο plug-in υβριδικό hypercar

Το διθέσιο hypercar θα έχει έναν V8 αποκλειστικά κατασκευασμένο από το εργοστάσιο της McLaren, ο οποίος θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία, τα στοιχεία των οποίων προς το παρόν παραμένουν άγνωστα.

Advertisement
Advertisement

Το σασί της P18 θα είναι από ανθρακονήματα και ενσωματώνεται στο πίσω μέρος των καθισμάτων για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και ασφάλεια των επιβαινόντων, αλλά και μείωση του βάρους. Η ανάρτηση είναι κατασκευασμένη με μέρη από 3D εκτυπωτή και τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά προέρχονται εν μέρει από το τμήμα McLaren Racing F1.

Με αεροδυναμικά χαρακτηριστικά Formula 1 το επόμενο hypercar της McLaren

Η P18 θα είναι η πρώτη McLaren που οι πόρτες της δεν ανοίγουν με τον χαρακτηριστικό διαγώνιο τρόπο, αλλά σαν φτερά «γλάρου», παρόμοια με την Aston Martin Valkyrie.

Με το νέο hypercar, η βρετανική μάρκα σπορ αυτοκινήτων θέλει να ανταγωνιστεί τις Bugatti, Ferrari και Porsche κερδίζοντας αυτό το ξεχωριστό κοινό με μπάτζετ πολλών εκατομμυρίων.

Advertisement

Ο πρόεδρος της McLaren Αμερικής, Nicolas Brown δήλωσε πριν λίγο καιρό πως τα μοντέλα της γκάμας Ultimate Series έχουν σχεδιαστεί, για να κάνουν το επόμενο βήμα όσον αφορά τις μηχανολογικές και τεχνολογικές καινοτομίες, ξεπερνώντας τις προσδοκίες κάθε πελάτη.

Το στοίχημα της βρετανικής εταιρείας είναι μεγάλο και μένει να φανεί εάν ο Brown είναι μόνο λόγια ή εάν έχουν βάση όσα λέει.

Advertisement