Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φαντάζεστε μία McLaren P1 GTR ως drift car;

Ελλάδα 7:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φαντάζεστε μία McLaren P1 GTR ως drift car;

ΝΕΑ

Φαντάζεστε μία McLaren P1 GTR ως drift car;

ΝΕΑ

Έχουμε δει πολλές παράδοξες μετατροπές όταν πρόκειται για drift car. Δύσκολο όμως να φανταστούμε μία που περιλαμβάνει το βρετανικό hypercar.

Advertisement
Advertisement

Αυτό φέρεται να είναι το νέο πρότζεκτ που θέλει να φέρει εις πέρας ο διάσημος ντρίφτερ, «Mad» Mike Whiddett. Όπως αποδεικνύεται, ο Νεοζηλανδός οδηγός έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με την Lanzante τη μετατροπή μίας McLaren P1 GTR σε drift car.

Το νέο αυτοκίνητο θα ονομάζεται MadMac και πρόκειται να δεχθεί όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις, πριν εμφανιστεί στο φετινό Goodwood Festival of Speed το καλοκαίρι.

Οι πρώτες φωτογραφίες της παραποιημένης McLaren P1 GTR έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, λίγο αφότου το hypercar βγήκε από το συνεργείο της Lanzante για να μεταφερθεί στο εργαστήριο του «Mad» Mike για τις τελευταίες και καθοριστικές τροποποιήσεις.

Advertisement
Advertisement

Στις φωτογραφίες, παρατηρούμε πως το «ντριφτάδικο» hypercar είναι πλέον ακόμα πιο αιχμηρό από το εργοστασιακό μοντέλο.

Τα φτερά είναι σαφώς πιο ενισχυμένα και οι λεπτομέρειες πάνω στον εμπρός προφυλακτήρα είναι από ανθρακονήματα. Από το ίδιο στιβαρό υλικό είναι το splitter, το κάλυμμα του κινητήρα και η μεγάλη του αεροτομή.

Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ακόμα, αλλά λογικά η ανάρτηση και το στήσιμο του σασί θα αναθεωρηθούν, ώστε να ανταποκριθεί η MadMac στα ντριφτάδικα κόλπα του Mike Whiddett.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Dean Lanzante, η ιδέα του πρότζεκτ ξεκίνησε από τον Νεοζηλανδό όταν βρέθηκε στο Goodwood πέρυσι και σκέφτηκε τι το ρηξικέλευθο μπορούσε να ετοιμάσει ενόψει 2024.

Τελικά, η ιδέα του αφορούσε ένα hypercar και τη μετατροπή του σε drift car. Ο Whiddett πάντως, ήξερε που απευθυνόταν, καθώς η Lanzante έχει αναλάβει ξανά στο παρελθόν τη μετατροπή μίας McLaren P1.

Advertisement

Αντίστοιχα, ο «Mad» Mike έχει παρουσιάσει αρκετές παράδοξες κατασκευές στο παρελθόν που αφορούσαν μοντέλα όπως Lamborghini Huracan και Mazda 3.

Αναμένεται να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τη MadMac, καθώς η εξέλιξη της κατασκευής της προχωράει και σύντομα θα ολοκληρωθεί. Εν δράσει, θα τη δούμε στο Goodwood τον ερχόμενο Ιούλιο, όπου θα συμμετάσχει σε διάφορα events.