Live Κίνηση
Περισσότερα
VW-TROC-2022

VW T-Roc: Σημείο αναφοράς στα σύγχρονα SUV

Ελλάδα 13:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW T-Roc: Σημείο αναφοράς στα σύγχρονα SUV

VW-TROC-2022

VW T-Roc: Σημείο αναφοράς στα σύγχρονα SUV

VW-TROC-2022

Γεμάτο σιγουριά και αυτοπεποίθηση, το νέο VW T-Roc ανανεώθηκε αισθητικά και ενημερώθηκε τεχνολογικά, στοχεύοντας και πάλι την πρώτη θέση στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Mε την παρουσία του πρώτου Τ-Roc το 2017 η VW τάραξε τα νερά των compact SUV, έχοντας δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που ξεχώριζε για το στιλ και την τεχνολογική του αυτοπεποίθηση σε συνδυασμό με την premium γοητεία που ασκεί κάθε μοντέλο της VW.

Στην πορεία των χρόνων το Τ-Roc απέδειξε την άκρως επιτυχημένη σύλληψη της VW, κατακτώντας πολλές πρωτιές αλλά και τις καρδιές των αγοραστών της κατηγορίας που βρήκαν σε αυτό τον ιδανικό συνδυασμό τεχνολογίας και πρακτικότητας.

Η ανανεωμένη του γενιά βρίσκεται ήδη στην χώρα μας θέλοντας να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του, διαθέτοντας εκτός των άλλων και μία μεγάλη γκάμα αποδοτικών και ισχυρών κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, με απόδοση από τους 110 έως και τους 300 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Για να αποκτήσει ένα πιο ελκυστικό και σύγχρονο παρουσιαστικό, το T-Roc εφοδιάστηκε με νέα φωτιστικά σώματα εμπρός τα οποία διαθέτουν στάνταρ με τεχνολογία LED. Η VW φέρνει και σε αυτή την κατηγορία το πρωτοποριακό σύστημα IQ. LIGHT, το οποίο πέρα από τα εντυπωσιακά αισθητικά αποτελέσματα βοηθά και στην καλύτερη και πιο πλήρη φωτιστική συνθήκη για τον οδηγό αλλά και τα απέναντι διερχόμενα αυτοκίνητα.

Υπάρχουν επίσης πολλά νέα χρώματα σε μοντέρνες αποχρώσεις και μία πολύ ιδιαίτερη όσο και δυναμική διχρωμία με μαύρη οροφή, καθρέπτες και εμπρός κολόνα, χάρη στην οποία το T-Roc αποκτά μία εντελώς διαφορετική αίσθηση στο design.

Advertisement

Παράλληλα, οι ζάντες από 17 έως 19 ίντσες με νέα πολύ όμορφα σχέδια και τα φαρδιά ελαστικά, προσθέτουν στο αμάξωμα έναν έξτρα δυναμισμό που τονίζει ακόμα περισσότερο την τεχνολογική υπεροχή του T-Roc.

Advertisement

Aκόμα πιο εμφανής και χαρακτηριστική είναι η ανανέωση στο σαλόνι. Εκεί έχει υπάρχει συνολική αναβάθμιση όχι μόνο στην σχεδίαση του ταμπλό αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιούνται, τα οποία είναι πλέον αφρώδη και μαλακά, δημιουργώντας μία ξεκάθαρη αίσθηση πολυτέλειας ανώτερης κατηγορίας.

Νέα είναι και η οθόνη πολυμέσων η οποία τοποθετείται πια στο κέντρο της κονσόλας, και εφοδιάζεται με το πιο σύγχρονο λογισμικό MIB3 με επαυξημένες δυνατότητες ενημέρωσης και ψηφιακής διασύνδεσης. Η οθόνη αυτή συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων που φθάνει έως και τις 10,25 ίντσες, με πληθώρα παρεχόμενων πληροφοριών και πολλές δυνατότητες διαφορετικής διαμόρφωσης.

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι εξαιρετικοί, με τα καθίσματα των επιβατών να είναι τοποθετημένα ψηλά, έτσι ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα την πρόσβαση των επιβατών αλλά και την καλύτερη κατόπτευση πέριξ του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού. Το πορτ-μπαγκάζ διαθέτει κορυφαία χωρητικότητα, από τα 445 έως τα 1.290 λίτρα, με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Advertisement

Οι επενδύσεις στο εσωτερικό των θυρών διαθέτουν ύφασμα υψηλής ποιότητας στην έκδοση Life ή δερματίνη στις εκδόσεις Style και R-Line. Νέας σχεδίασης είναι και οι διακόπτες για τον χειρισμό του διζωνικού κλιματισμού, με επιφάνειες αφής οι οποίες προσδίδουν έναν high-tech χαρακτήρα στο αυτοκίνητο, με την θερμοκρασία και την λειτουργία του ανεμιστήρα να ρυθμίζονται μέσω συρόμενων ρυθμιστικών αφής.

Η γκάμα των εξελιγμένων και αποδοτικών κινητήρων βενζίνης άμεσου ψεκασμού περιλαμβάνει έναν τρικύλινδρο κινητήρα TSI 1,0 λίτρου με μέγιστη ισχύ 110 PS (81 kW), καθώς και δύο τετρακύλινδρους, τον 1.5 TSI με 150 PS (110 kW) και τον 2.0 TSI με 190 PS (140 kW). Τη συνολική γκάμα ολοκληρώνει ο τετρακύλινδρος TDI 2,0 λίτρων με ισχύ 150 PS (110 kW), ο οποίος διατίθεται και με τετρακίνηση 4MOTION.

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα υποβοήθησης, είναι πολυάριθμα και τελευταίας γενιάς, με στοιχεία που προέρχονται από ανώτερες κατηγορίες. Εξίσου πληθωρική είναι και η διαβάθμιση του εξοπλισμού, σε τρεις εκδόσεις, Life, Style και R-Line.

Το επίπεδο του εξοπλισμού είναι απόλυτα πλήρες ήδη από την βασική έκδοση, ενώ η κορυφαία R-Line μπορεί να εφοδιαστεί με πολλά έξτρα σπορ χαρακτηριστικά όπως μπάκετ καθίσματα για οδηγό συνοδηγό, σπορ ρυθμίσεις στην ανάρτηση, έξτρα σπορ οδηγικό προφίλ και άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο VW Amarok θα είναι και ηλεκτρικό
Η VW θα αυξήσει την αυτονομία στα ηλεκτρικά της
Δοκιμή: VW Taigo 1.0 TSI 110 PS DSG