Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο VW Amarok θα είναι και ηλεκτρικό

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο VW Amarok θα είναι και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το νέο VW Amarok θα είναι και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά του γερμανικού pickup βρίσκεται προ των πυλών και ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Advertisement
Advertisement

Η σημαντικότερη εξ αυτών έχει να κάνει με την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του Amarok που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

Η VW δείχνει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τη συμμαχία της με τη Ford και έτσι προχωράει το πλάνο του νέου Amarok με γοργούς ρυθμούς. Το γερμανικό pickup κλείνει δώδεκα χρόνια παρουσίας και 830.000 πωλήσεις, για να υποδεχθεί τη δεύτερη και αρκετά βελτιωμένη δεύτερη γενιά του μέσα στο έτος. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, μετά από ενισχύσεις και εκτεταμένη χρήση χάλυβα, το ωφέλιμο φορτίο του θα φθάνει πλέον τα 1.200 κιλά, με την ικανότητα ρυμούλκησης να αγγίζει τους 3,5 τόνους.

Advertisement
Advertisement

Η VW δεν μας επέτρεψε να δούμε και πολλά πέρα στις φωτογραφίες με καμουφλάζ, το νέο Amarok ωστόσο θα έχει πολλά κοινά με το Ford Ranger τέταρτης γενιάς. Μεταξύ αυτών θα είναι και το infotainment αφής Sync 4 της Ford, με τους ανθρώπους των δύο εταιρειών να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην πρακτικότητα αλλά και στην εικόνα των δύο Pickup. Το Amarok πάντως θα διατεθεί στα τέλη έτους τόσο ως διπλοκάμπινο, όσο και με μονή καμπίνα, ενώ θα εφοδιάζεται όπως είναι φυσικό με σύστημα αυτόματης και μόνιμης τετρακίνησης.

Το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας τόσο της VW, όσο και της Ford δεν θα άφηνε ανεπηρέαστο και το νέο Amarok, αφού θα δούμε την πλήρως ηλεκτρική του εκδοχή μέσα στο 2025. Σε αντίθεση με ότι θα περίμενε κάποιος δεν θα έχουμε κάποια έκδοση plug-in hybrid, καθώς οι Γερμανοί προτίμησαν να προχωρήσουν μια και καλή σε μία έκδοση με μηδενική εκπομπή CO2. Προς το παρόν η Ford προχωρά κατά γράμμα το ηλεκτρικό της πλάνο με το F-150 Lightning που κατασκευάζεται στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, ενώ τα Ranger και Amarok θα παράγονται στο εργοστάσιο του Silverton της Ν. Αφρικής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο VW Amarok θα είναι (κάπως) έτσι
Ford Ranger Raptor: Πως γυρίστηκε το video της παρουσίασης (+video)
Η Ford κατοχυρώνει πατέντα με… παράθυρα αφής

Advertisement