Live Κίνηση
Περισσότερα
VW SUV 2021

Τα στοιχεία όλων των εκδόσεων του ηλεκτρικού VW ID.4

Ελλάδα 20:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα στοιχεία όλων των εκδόσεων του ηλεκτρικού VW ID.4

VW SUV 2021

Τα στοιχεία όλων των εκδόσεων του ηλεκτρικού VW ID.4

VW SUV 2021

Μετά την άφιξη της έκδοσης ID.4 1st Edition, εντός του τρέχοντος μήνα θα λανσαριστούν και οι υπόλοιπες εκδόσεις του ηλεκτρικού SUV.

Advertisement
Advertisement

Ηγέτιδα δύναμη στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης επιδιώκει να γίνει η VW, και στο πλαίσιο αυτό προχωρά γοργά στη διεύρυνση της γκάμας της με μοντέλα σχετικής τεχνολογίας.

Πολιορκητικός κριός της εταιρείας αποτελούν τα μοντέλα που ανήκουν στην οικογένεια “ID” και δη τα ID.3 και ID.4. Το τελευταίο διατίθεται στην Ελλάδα στις εκδόσεις “1st” και “1st Max” και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, ενώ από τα μέσα του μήνα θα αφιχθεί και στις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας.

Αναλυτικότερα, υπάρχουν δύο εκδόσεις μπαταριών: Η ID.4 Pure με μπαταρία χωρητικότητας 52 kWh και 348 χλμ. αυτονομίας και η ID.4 Pro με μπαταρία 77 kWh και αυτονομία 522 χλμ. (αμφότερα βάσει WLTP).

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, διατίθεται, επίσης, σε δύο εκδόσεις ισχύος, είτε 170 ps είτε 204 ps. Στην ισχυρότερη εκδοχή του  ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 sec, με την τελική να είναι περιορισμένη στα 160 χλμ./ώρα. Σημειώνεται πως οι υφιστάμενες εκδόσεις που διατίθενται στη χώρα μας (ID.4 1st και 1st Max) ενσωματώνουν μπαταρία των 77 kWh (έκδοση Pro), με την ισχύ τους να αντιστοιχεί σε 204 ps.  Αναφορικά με την έκδοση ID.4 Pure, αυτή θα αποδίδει 170 ps, με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 52 kWh.

Αργότερα θα λανσαριστεί και μια τετρακίνητη έκδοση, υπό την κωδική ονομασία “ID.4 GTX”.

Advertisement

Όλες οι εκδόσεις ενσωματώνουν το σύστημα πλοήγησης Discover Pro και τις online υπηρεσίες “We Connect Start”. Οι κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις ID.4 Tech και ID.4 Max θα είναι οι πρώτες που θα ενσωματώνουν την τεχνολογία Head-up display επαυξημένης πραγματικότητας. Στο παρμπρίζ θα απεικονίζονται κάποια σύμβολα τα οποία θα φροντίζουν για την καθοδήγηση του οδηγού (σ.σ. πλοήγηση).

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

To μεγάλο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen «απέναντι» στο Tesla Model S

Νέο κέντρο R&D της Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση

Advertisement

Φρένο στο ηλεκτρικό VW I.D. Buggy