Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Φρένο στο ηλεκτρικό VW I.D. Buggy

Ελλάδα 17:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φρένο στο ηλεκτρικό VW I.D. Buggy

Mobility

Φρένο στο ηλεκτρικό VW I.D. Buggy

Mobility

Η Volkswagen επιβεβαίωσε την παύση των σχεδίων για την δημιουργία ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου τύπου buggy για την πλαισίωση της γκάμας της ηλεκτρικής οικογένειας ID.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος της οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ID η Volkswagen είχε παρουσιάσει μια σειρά πρωτότυπων μοντέλων τα οποία αντλούσαν έμπνευση από κλασικές δημιουργίες της εταιρίας με βάση τον σκαραβαίο όπως το θρυλικό van T1 και το εκτός δρόμου buggy.

Το ID Buggy είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο το 2019 με την προοπτική να περάσει τελικά στην παραγωγή καθώς η τύπου skateboard ηλεκτρική πλατφόρμα MEB θεωρείται πως θα κάνει ευκολότερη την δημιουργία μοντέλων με πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού πρακτικά δεν θα απαιτείται κάποια μηχανική αλλαγή αλλά απλά ένα κατάλληλα διαμορφωμένο αμάξωμα που θα κουμπώνει επάνω στην πλατφόρμα.

vw id buggy

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή του ο CEO της Volkswagen Ralf Brandstatter δήλωσε πως τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον τα σχέδια για την δημιουργία μοντέλων με πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα παγώνουν καθώς η εταιρία θα εστιάσει σε αυτά με περισσότερο εμπορικό ενδιαφέρον. Κάτι που επιβεβαιώνει και πρόσφατες πληροφορίες πως η VW ετοιμάζει ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης καθώς και ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV που πιθανότατα θα συνοδευτούν λίγο αργότερα από ένα σεντάν στις διαστάσεις του Passat και από ένα σπορτίφ στεσιονβάγκον που θα βασίζεται στο πρωτότυπο ID. Space Vizzion.

vw id buggy

Διαβάστε επίσης

Advertisement

VW ID.6: Μεγάλο ηλεκτρικό SUV το 2021

Volkswagen: Ετοιμάζει νέο μικρό ηλεκτρικό

Advertisement

Το εκρηκτικό VW Tiguan R