Live Κίνηση
Περισσότερα
VW SUV 2021

Η εντυπωσιακή αυτονομία του VW ID.4

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εντυπωσιακή αυτονομία του VW ID.4

VW SUV 2021

Η εντυπωσιακή αυτονομία του VW ID.4

VW SUV 2021

Πέρα από την πρωτοποριακή σχεδίαση και τις προηγμένες τεχνολογίες, το ID.4 ξεχωρίζει και για τα υψηλά επίπεδα αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η «ηλεκτρική επέλαση» της VW, καθώς μετά το ID.3, την εμπορική του πορεία έχει εκκινήσει και το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της γερμανικής εταιρείας, VW ID.4.

Πέρα από την εντυπωσιακή του σχεδίαση, η οποία είναι εν πολλοίς εμπνευσμένη από το ID.3, και το hightech εσωτερικό του, το ID.4 χαρίζει χαμόγελα στο αγοραστικό κοινό για τα υψηλά επίπεδα αυτονομίας του.

Το μοντέλο απαλλάσσει τον οδηγό από το άγχος του αποθέματος ενέργειας εντός της μπαταρίας, με την τελευταία να φέρει χωρητικότητα που κυμαίνεται μεταξύ 360 και 520 χλμ. Στην πράξη, η πραγματική αυτονομία διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, την ταχύτητα, τη χρήση εξοπλισμού άνεσης/βοηθητικού εξοπλισμού, την εξωτερική θερμοκρασία, τον αριθμό επιβατών/το πρόσθετο φορτίο και την τοπογραφία.

Advertisement
Advertisement

Έναν προσανατολισμό για το κάθε όχημα δίνει το ονομαζόμενο περιθώριο αυτονομίας, το οποίο προβλέπεται να φτάσει ένα 80% των κατόχων κατά μέσο όρο ετησίως. Το κατώτερο όριο του περιθωρίου καλύπτει επίσης την οδήγηση σε συντηρητικές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο καθώς και την οδήγηση σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες τον χειμώνα.

Όσον αφορά τη φόρτιση, αυτή γίνεται οπουδήποτε: Στο σπίτι φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα (φόρτιση με AC) σε μια οικιακή πρίζα ή με έναν προαιρετικό ID. Charger με ισχύ φόρτισης έως 7,2 kW ή 11 kW.

Advertisement

Οι συνεχώς αυξανόμενοι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης σε πρατήρια καυσίμων και αυτοκινητόδρομους παρέχουν επίσης ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (φόρτιση με DC).

Advertisement

Με τον ID. Charger της Volkswagen o οδηγός έχει το… πρατήριο καυσίμου μέσα στο σπίτι του. Ο ID. Charger διατίθεται σε τρεις εκδόσεις με αυξανόμενη συνδεσιμότητα και ευφυΐα. Επίσης, διατίθεται και με WLAN, 4G και ενσωματωμένο μετρητή ρεύματος. Οι έξυπνες λειτουργίες του ID. Charger ρυθμίζονται μέσω του We Charge στην εφαρμογή We Connect ID.

Ο ID.Charger μπορεί να εγκατασταθεί από το προσωπικό της VW, απαλλάσσοντάς τον κάτοχο του μοντέλου από αχρείαστο κόπο. Βέβαια, υπάρχει και η δυνατότητα να ανατεθεί η τοποθέτηση από έναν ηλεκτρολόγο της εμπιστοσύνης του πελάτη. Σημειώνεται πως η παραγγελία της επιθυμητής έκδοσης ID. Charger και του πακέτου εγκατάστασης γίνεται απευθείας σε Εξουσιοδοτημένο Έμπορο Volkswagen.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

VW ID.3: Αδιάλειπτη ενημέρωση για τον οδηγό

Με νεανική εμφάνιση και άνετο εσωτερικό το νέο VW e-up!

Η ευρύχωρη καμπίνα του νέου VW ID.3