Live Κίνηση
Περισσότερα
VW ID

Η ευρύχωρη καμπίνα του νέου VW ID.3

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ευρύχωρη καμπίνα του νέου VW ID.3

VW ID

Η ευρύχωρη καμπίνα του νέου VW ID.3

VW ID

Το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3 της VW εντυπωσιάζει εξωτερικά, ωστόσο προσφέρει έναν μοναδικό σχεδιασμό “Open Space” στο εσωτερικό του.

Advertisement
Advertisement

Οπτικά το ID.3 σηματοδοτεί ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα νέο μοντέλο. Ο προχωρημένος σχεδιασμός του υποδεικνύει σαφέστατα τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, ενώ η χωροταξική του διάταξη εκμεταλλεύεται πλήρως τα πλεονεκτήματα σχεδιασμού που υπάρχουν στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Χωρίς κεντρικό τούνελ και με μικρότερους προβόλους: το εσωτερικό σε σχεδιασμό Open Space (Ανοιχτού Χώρου) του ID.3 εξασφαλίζει εκπληκτικά μεγάλους χώρους και δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς στη μικρομεσαία κατηγορία, χάρη σε μία αίσθηση χώρου που συγκρίνεται με αυτό μοντέλων ανώτερης κατηγορίας. Τα πέντε καθίσματα του ID.3 1ST συνδυάζονται με ένα πορτμπαγκάζ 385 λίτρων πίσω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Advertisement
Advertisement

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με το ID.3 νοιώθουν πως βρίσκονται σε έναν κινούμενο χώρο με ένα εντελώς νέο concept, διάταξη και σχεδιασμό. Η Volkswagen το ονομάζει Open Space (Ανοιχτό Χώρο), έναν όμορφο, ευάερο χώρο. Η ρέουσα δομή της επιφάνειας που μοιάζει με γλυπτό είναι εμπνευσμένη από τα σχήματα της φύσης – βιονικός σχεδιασμός αντί για ορθολογική τεχνολογία. Χάρη στις οργανικά διαμορφωμένες επιφάνειες και τις απαλές καμπύλες, ο σχεδιασμός δίνει έμφαση στην ευρυχωρία.

Όλα τα παραπάνω συγκεντρώνονται σε ένα αυτοκίνητο με μήκος του είναι αντίστοιχο με αυτό του Golf, όμως χάρη στους πιο μικρούς προβόλους του, το μεταξόνιό του είναι μεγαλύτερο κάθε άλλου μοντέλου της κατηγορίας. Σε απόλυτα νούμερα αυτά σημαίνουν πως το ID.3 έχει μήκος 4.261 χιλιοστά, πλάτος 1.809 χιλιοστά και ύψος 1.552 χιλιοστά, με μεταξόνιο 2.765 χιλιοστών.

Advertisement

Με βάση τα πρότυπα DIN, το ελάχιστο βάρος του είναι 1.719 κιλά και το ωφέλιμο φορτίο του μεταξύ 416 και 541 κιλών, ανάλογα με τον εξοπλισμό του. Η μετωπική του επιφάνεια έχει μέγεθος 2,36 τετραγωνικών μέτρων και ο συντελεστής οπισθέλκουσάς του είναι 0,267. Η διάμετρος κύκλου στροφής του ID.3 είναι μόλις 10,2 μέτρα – συγκρίσιμη με αυτήν ενός μικρού αυτοκινήτου και ιδανική για αστικά περιβάλλοντα.

Advertisement

Όποιος επιθυμεί να μεταφέρει το ποδήλατό του με το ID.3, μπορεί να το κάνει χρησιμοποιώντας ένα ειδικό βραχίονα (ρυμούλκησης) κατάλληλο όχι μόνο για την τοποθέτηση μια βάσης ποδηλάτου αλλά και για άλλες βάσεις, ο οποίος αντέχει σε ένα κάθετο φορτίο 75 κιλών.

Advertisement