Live Κίνηση
Περισσότερα
VW ID

VW ID.3: Τα 10 στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.3: Τα 10 στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει

VW ID

VW ID.3: Τα 10 στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει

VW ID

Το VW ID.3 έχει εκκινήσει την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά, αποτελώντας τον «σημαιοφόρο» της γερμανικής εταιρείας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η VW… παίζει τα ρέστα της με το ID.3 αποδίδοντάς του έναν ηγετικό ρόλο, με φόντο τον καθορισμό των εξελίξεων στην αυτοκίνηση, όπως έπραξε το Beetle, ο γνωστός σε όλους μας “Σκαραβαίος”, και το πρώτο Golf.

Οι βλέψεις με επίκεντρο το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της VW δεν είναι αβάσιμες. Αντιθέτως, η γερμανική εταιρεία το έχει εξοπλίσει με στοιχεία το κάνουν να ξεχωρίζει και ικανοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των «θέλω» των οδηγών: Από την ελκυστική σιλουέτα του και την αυτονομία του, μέχρι τη θωράκιση των επιβατών και τις ποικίλες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Advertisement
Advertisement

Εμείς σταχυολογήσαμε μόλις 10 από τα πολλά «ατού» του μοντέλου παρουσιάζοντάς τα παρακάτω:

 1. Εντελώς νέα τεχνολογία και διαμόρφωση αυτοκινήτου: το ID.3 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) της Volkswagen.

 2. Ελκυστικό design και αίσθηση open space: ο εξωτερικός σχεδιασμός του ID.3 είναι ξεκάθαρος και πρωτότυπος, με διαχρονική ταυτότητα. Στην καμπίνα, υπάρχουν άφθονοι χώροι, αντίστοιχοι της επόμενης κατηγορίας, χάρη στην MEB που εξασφαλίζει κοντούς πρόβολους και μακρύ μεταξόνιο, δημιουργώντας εσωτερικούς χώρους που χαρακτηρίζουν μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων.

Advertisement

 3. Απλή, διαισθητική λειτουργία: ο χειρισμός σχεδόν όλων των λειτουργιών γίνεται με χειριστήρια αφής ή με έξυπνο φωνητικό έλεγχο, το “Hello ID”.

Advertisement

 4. IQ. Light: προηγμένη τεχνολογία φωτισμού, επικοινωνεί οπτικά με τους επιβάτες του οχήματος. Το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας συνταιριάζει τις οθόνες με την πραγματικότητα.

 5. Έξυπνη επικοινωνία: το infotainment και οι ψηφιακές υπηρεσίες We Connect Start συνδέουν το ID.3 με το περιβάλλον του, καθιστώντας το αυτοκίνητο και το σύστημα πλοήγησης έξυπνα και ευέλικτα.

 6. Νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών: το λογισμικό του ID.3 είναι σχεδιασμένο με μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική δομή. Αυτό επιτρέπει στον πελάτη να κάνει λήψη ενημερώσεων λογισμικού στο αυτοκίνητο, μετά την αγορά.

Advertisement

 7. Ισχυρός ηλεκτροκινητήρας: ο κινητήρας του ID.3, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, διατίθεται αρχικά με ισχύ 150 kW (204 PS). Μία έκδοση με 107 kW (146 PS) θα ακολουθήσει.

 8. Γκάμα μπαταριών: μπαταρίες ιόντων λιθίου με καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 58 kWh και 77 kWh είναι διαθέσιμες για το ID.3. Η αυτονομία (σύμφωνα με τον κύκλο WLTP) φτάνει έως και 549 χλμ. Μία μικρότερη μπαταρία θα ακολουθήσει.

 9. Ασφάλεια ανώτατου επιπέδου: στις δοκιμές του Euro NCAP το ID.3 απέσπασε εύκολα πέντε αστέρια. Το ανθεκτικό περίβλημα της μπαταρίας και ο κεντρικός αερόσακος, δύο μόνο από τα στοιχεία που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα crash tests.

 10. Γρήγορη φόρτιση, απερίσπαστη οδήγηση: το ID.3 μπορεί να φορτιστεί τόσο με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) όσο και με συνεχές ρεύμα (DC) και έχει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Η κορυφαία έκδοση φορτίζει με ισχύ έως 125 kW για επιπλέον αυτονομία 350 χλμ. σε μόλις 30 λεπτά.

Η λανσαρισματική έκδοση ID.3 1ST Edition είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα σε περιορισμένων αριθμό αυτοκινήτων. Τιμή εκκίνησης είναι τα 39.600 ευρώ χωρίς να συνυπολογίζεται το ποσό επιδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Οι προτεινόμενες τιμές για τις τρεις εκδόσεις εξοπλισμού του ID.3 1ST Edition παρουσιάζονται εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Η ευρύχωρη καμπίνα του νέου VW ID.3

Με νεανική εμφάνιση και άνετο εσωτερικό το νέο VW eup!

VW ID.3: Αδιάλειπτη ενημέρωση για τον οδηγό