Menu
LIVE η κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων Executive: VW Golf | Τιμές Καυσίμων

VW ID

Το Hightech εσωτερικό του VW ID.3

  • newsautoteam

Με το νέο ηλεκτρικό μοντέλο ID.3, το οποίο λανσάρεται στην ελληνική αγορά, η VW εγκαινιάζει μια νέα εποχή όπου το εσωτερικό του αυτοκινήτου εσωκλείει πλούσιες τεχνολογίες με επίκεντρο τον οδηγό.

Το εσωτερικό σε σχεδιασμό Open Space (Ανοιχτού Χώρου) του ID.3 εξασφαλίζει εκπληκτικά μεγάλους χώρους και δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς στη μικρομεσαία κατηγορία, χάρη σε μία αίσθηση χώρου που συγκρίνεται με αυτό μοντέλων ανώτερης κατηγορίας. Τα πέντε καθίσματα του ID.3 1ST συνδυάζονται με ένα πορτμπαγκάζ 385 λίτρων πίσω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με το ID.3 νοιώθουν πως βρίσκονται σε έναν κινούμενο χώρο με ένα εντελώς νέο concept, διάταξη και σχεδιασμό. Η Volkswagen το ονομάζει Open Space (Ανοιχτό Χώρο), έναν όμορφο, ευάερο χώρο. Η ρέουσα δομή της επιφάνειας που μοιάζει με γλυπτό είναι εμπνευσμένη από τα σχήματα της φύσης – βιονικός σχεδιασμός αντί για ορθολογική τεχνολογία. Χάρη στις οργανικά διαμορφωμένες επιφάνειες και τις απαλές καμπύλες, ο σχεδιασμός δίνει έμφαση στην  ευρυχωρία.

 

Το ID.3 αλληλοεπιδρά τόσο με τον οδηγό όσο και με το περιβάλλον. Οι οδηγοί θα γνωρίζουν διαισθητικά και άμεσα τι είναι τι στον πίνακα οργάνων. Πέρα από την οθόνη στον πίνακα οργάνων μια καινούργια και κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής 10,0 ιντσών θα παρέχει στους οδηγούς όλες τις σημαντικές πληροφορίες. Οι οδηγοί θα υποστηρίζονται και από μια φωτεινή ένδειξη, μέσω μιας ταινίας LED, κατά την πλοήγηση, η οποία π.χ. θα μπορεί να τους παρακινεί να φρενάρουν σε περίπτωση κινδύνου.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το νέο VW ID.3

Ένα προαιρετικό Head Up Display (HUD) επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) προβάλλει επίσης όλες τις σχετικές πληροφορίες απευθείας στο παρμπρίζ – η πληροφορία αυτή τοποθετείται οπτικά σε μια απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα. Όλα τα χειριστήρια – συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ηλεκτρικά ρυθμιζόμενου πολλαπλών λειτουργιών τιμονιού – λειτουργούν με την αφή, μέσω μπουτόν ευαίσθητων σε αυτή.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το νέο VW ID.3

Μόνο τα ηλεκτρικά παράθυρα και τα αλάρμ εξακολουθούν να λειτουργούν με συμβατικούς διακόπτες. Τα παραπάνω συμπληρώνει ένας έξυπνος φυσικός φωνητικός έλεγχος. Οι οδηγοί ή οι εμπρός επιβάτες μπορούν να μιλήσουν στο ID.3 λέγοντας απλά “hello ID”. Φωτεινά σήματα κάνουν σαφές σε ποιον απαντά κάθε στιγμή το ID.3. Χάρη στο App-Connect, η σύνδεση του ID.3 σε ένα smartphone γίνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Οι λειτουργίες υποβοήθησης υποστηρίζονται από μια κάμερα πολλαπλών λειτουργιών στο παρμπρίζ, η οποία αναγνωρίζει και τα οδικά σήματα. Οι λειτουργίες άνεσης και ασφάλειας στο ID.3 περιλαμβάνουν εμπρός υποβοήθηση με σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης στις πόλεις και εντοπισμό πεζών (Front Assist with City Emergency Braking System and Pedestrian Monitoring), σύστημα πέδησης για αποφυγή πολλαπλών συγκρούσεων (Multicollision Brake), σύστημα διατήρησης λωρίδας (Lane Assist), σύστημα πλευρικής υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας (Side Assist Lane Change System), σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (Park Assist) που συμπεριλαμβάνει και σύστημα οπίσθιας κάμερας.

Το σύστημα multimedia του ID.3 διαθέτει ένα σύστημα πλοήγησης που έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης. Η εύκολη χρήση του τηλεφώνου συνδυάζεται με μια θέση επαγωγικής φόρτισης για smartphones. Το ηχοσύστημα μπορεί να εμπλουτιστεί με ένα πακέτο Beats, το οποίο προσφέρει αίσθηση ήχου ανάλογη μιας συναυλίας – χρησιμοποιώντας οκτώ ηχεία και ένα subwoofer.

 

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το νέο VW ID.3

Δημοφιλή στο Protothema.gr