Live Κίνηση
Περισσότερα
VW ID

Το VW ID.3 “επικοινωνεί” με τον οδηγό του

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το VW ID.3 “επικοινωνεί” με τον οδηγό του

VW ID

Το VW ID.3 “επικοινωνεί” με τον οδηγό του

VW ID

Το ID.3 αλληλοεπιδρά τόσο με τον οδηγό όσο και με το περιβάλλον. Οι οδηγοί θα γνωρίζουν διαισθητικά και άμεσα τι είναι τι στον πίνακα οργάνων.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από την οθόνη στον πίνακα οργάνων μια καινούργια και κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής 10,0 ιντσών θα παρέχει στους οδηγούς όλες τις σημαντικές πληροφορίες.

Advertisement
Advertisement

Οι οδηγοί θα υποστηρίζονται και από μια φωτεινή ένδειξη, μέσω μιας ταινίας LED, κατά την πλοήγηση, η οποία π.χ. θα μπορεί να τους παρακινεί να φρενάρουν σε περίπτωση κινδύνου. Ένα προαιρετικό Head Up Display (HUD) επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) προβάλλει επίσης όλες τις σχετικές πληροφορίες απευθείας στο παρμπρίζ – η πληροφορία αυτή τοποθετείται οπτικά σε μια απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα. Όλα τα χειριστήρια – συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ηλεκτρικά ρυθμιζόμενου πολλαπλών λειτουργιών τιμονιού – λειτουργούν με την αφή, μέσω μπουτόν ευαίσθητων σε αυτή.

Δείτε τα πάντα για το VW ID.3

Μόνο τα ηλεκτρικά παράθυρα και τα αλάρμ εξακολουθούν να λειτουργούν με συμβατικούς διακόπτες. Τα παραπάνω συμπληρώνει ένας έξυπνος φυσικός φωνητικός έλεγχος. Οι οδηγοί ή οι εμπρός επιβάτες μπορούν να μιλήσουν στο ID.3 λέγοντας απλά “hello ID”. Φωτεινά σήματα κάνουν σαφές σε ποιον απαντά κάθε στιγμή το ID.3. Χάρη στο App-Connect, η σύνδεση του ID.3 σε ένα smartphone γίνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Advertisement

Οι λειτουργίες υποβοήθησης υποστηρίζονται από μια κάμερα πολλαπλών λειτουργιών στο παρμπρίζ, η οποία αναγνωρίζει και τα οδικά σήματα. Οι λειτουργίες άνεσης και ασφάλειας στο ID.3 περιλαμβάνουν εμπρός υποβοήθηση με σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης στις πόλεις και εντοπισμό πεζών (Front Assist with City Emergency Braking System and Pedestrian Monitoring), σύστημα πέδησης για αποφυγή πολλαπλών συγκρούσεων (Multicollision Brake), σύστημα διατήρησης λωρίδας (Lane Assist), σύστημα πλευρικής υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας (Side Assist Lane Change System), σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (Park Assist) που συμπεριλαμβάνει και σύστημα οπίσθιας κάμερας.

Advertisement

Επίσης, διαθέτει σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (Kessy Advanced) με φωτιζόμενες χειρολαβές στις πόρτες ενώ χάρη στο στάνταρ σύστημα ελέγχου απόστασης κατά τη στάθμευση (Park Distance Control), που έχει και δυνατότητα φρεναρίσματος κατά τη διάρκεια των ελιγμών, περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό τα ατυχήματα κατά το παρκάρισμα: η λειτουργία του μπορεί να αποτρέψει τις επικείμενες συγκρούσεις ή να μειώσει τη σοβαρότητά τους ενεργοποιώντας ένα ελιγμό φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης στο τελευταίο σημείο που αυτό είναι εφικτό. Το σύστημα φρενάρει το αυτοκίνητο μέχρι να ακινητοποιηθεί – όταν κάνει όπισθεν με ταχύτητα μεταξύ 1,5 χλμ./ώρα και 10 χλμ./ώρα και όταν κινείται προς τα εμπρός από τα 2,5 χλμ./ώρα έως τα 10 χλμ./ώρα.

Advertisement

Δείτε τα πάντα για το VW ID.3

Το σύστημα multimedia του ID.3 διαθέτει ένα σύστημα πλοήγησης που έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης. Η εύκολη χρήση του τηλεφώνου συνδυάζεται με μια θέση επαγωγικής φόρτισης για smartphones. Το ηχοσύστημα μπορεί να εμπλουτιστεί με ένα πακέτο Beats, το οποίο προσφέρει αίσθηση ήχου ανάλογη μιας συναυλίας – χρησιμοποιώντας οκτώ ηχεία και ένα subwoofer.