Live Κίνηση
Περισσότερα
VW TAIGO 2022

Πως το νέο VW Taigo άλλαξε τα δεδομένα

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως το νέο VW Taigo άλλαξε τα δεδομένα

VW TAIGO 2022

Πως το νέο VW Taigo άλλαξε τα δεδομένα

VW TAIGO 2022

Το VW Taigo αποτελεί το πιο trendy compact crossover με σχεδιαστικό γνώρισμα τη νεανική άποψη και το χαμήλωμα της οροφής που προσδίδει ένα κουπέ στιλ.

Advertisement
Advertisement

To νέο Taigo έρχεται να φρεσκάρει την παρουσία της Volkswagen στο σύγχρονο τοπίο των SUV παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο με μοναδική αισθητική και έντονη την σπορ διάθεση.

Το δυναμικό του σχήμα με την κουπέ διάσταση στο πίσω μέρος, αφήνει πολλές υποσχέσεις για οδηγικές συγκινήσεις. Οι εξωτερικές διαστάσεις μπορεί να είναι compact, ωστόσο οι χώροι στην καμπίνα φιλοξενούν άνετα τέσσερις επιβάτες, με το χώρο αποσκευών να φτάνει παρακαλώ τα 438 λίτρα.

Advertisement
Advertisement

Kάτι που η VW φροντίζει να ενισχύει ακόμα περισσότερο τόσο με τον σπορτίφ προσανατολισμό των μηχανικών μερών και των αναρτήσεων, όσο και με τους κορυφαίος σε απόδοση κινητήρες που αποτελούν την γκάμα του μοντέλου.

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται το πολυβραβευμένο μοτέρ 1.0 ΤSI με απόδοση στους 95 ίππους και εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης, αποτελώντας παράλληλα και την πιο προσιτή οικονομικά επιλογή για όποιον θέλει να μπει στον σπορτίφ κόσμο του Taigo.

Advertisement

Το ίδιο μηχανικό σύνολο συναντάμε και στη μεγαλύτερη έκδοση, σαφώς την πιο ενδιαφέρουσα εμπορικά για την Ελλάδα. Αποδίδει 110 ίππους και έχει στάνταρ το 6ατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Υπάρχει επίσης δυνατότητα επιλογής με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη.

Advertisement

Η τελική του ταχύτητα φθάνει στα 191 χλμ/ώρα, με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε 10,9 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση είναι στα 4,9 λτ/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από τα 111 γρ/χλμ. Μπορεί να σύρει φορτίο 1.100 κιλών σε κλίση 12% ή 1.200 κιλών σε κλίση 8%.

Συμπερασματικά το νέο VW Taigo ποντάρει πολλά στην εμφάνισή του αφού είναι πανέμορφο από όποια γωνία και να το κοιτάξεις και επίσης, παραπέμπει μεμιάς σε μεγαλύτερο και ακριβότερο coupe SUV. Πολύ σημαντικό στοιχείο για τέτοιου είδους και ύφους αυτοκίνητα. Με το Taigo τα έχεις όλα σε ένα πακέτο που προσφέρεται σε εύπεπτες τιμές αγοράς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW Taigo: Ο ηγέτης στα compact coupe SUV
VW Taigo: Η coupe αισθητική μαγνητίζει…
Η πλούσια γκάμα εξοπλισμού του VW Taigo