Live Κίνηση
Περισσότερα
VW TAIGO 2022

Η πλούσια γκάμα εξοπλισμού του VW Taigo

Ελλάδα 2:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πλούσια γκάμα εξοπλισμού του VW Taigo

VW TAIGO 2022

Η πλούσια γκάμα εξοπλισμού του VW Taigo

VW TAIGO 2022

Με στοιχεία εξοπλισμού από μεγαλύτερες και ακριβότερες κατηγορίες, το νέο VW Taigo συνδυάζει την ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση του αμαξώματος με ένα πληθωρικό πακέτο σύγχρονων τεχνολογιών και ψηφιακών παροχών.

Advertisement
Advertisement

Mε το νέο Taigo η VW φέρνει μία διαφορετική και άκρως ελκυστική πρόταση στα σύγχρονα SUV, προσφέροντας ένα αυτοκίνητο για αγοραστές με μοντέρνο lifestyle και ανθρώπους που θέλουν να οδηγούν ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να κάνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα την καθημερινότητά τους.

Για να το επιτύχει αυτό, η VW δεν έμεινε μόνο στο πολύ δυναμικό design αλλά φρόντισε να εφοδιάσει το αυτοκίνητό της με ένα υπερπλήρεις πακέτο εξοπλισμού αλλά και την γνωστή κορυφαία ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζει κάθε αυτοκίνητο της εταιρίας.

Το σαλόνι του νέου Taigo είναι μία πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία για τα δεδομένα της κατηγορίας, διαθέτοντας μία έντονη αύρα πολυτέλειας και premium χαρακτηριστικών, την ίδια στιγμή που φροντίζει να μην λείπει απολύτως τίποτα από τον εξοπλισμό άνεσης και ψηφιακής διασύνδεσης που ζητά ο σύγχρονος απαιτητικός πελάτης.

Advertisement
Advertisement

Το έντονο ψηφιακό υπόβαθρο του αυτοκινήτου γίνεται άμεσα ορατό από τις δύο μεγάλες οθόνες που κυριαρχούν στο ιδιαίτερα μοντέρνο σχεδιαστικά ταμπλό. Η μία είναι η οθόνη του συστήματος πολυμέσων το οποίο εφοδιάζεται με το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment ΜIB3, με πληθώρα νέων παροχών και δυνατότητα over the air ενημερώσεων.

Στην θέση του πίνακα οργάνων βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό το Digital Cockpit Pro, το οποίο αποτελείται από μία οθόνη διαγωνίου 10,25 ιντσών, με πληθώρα πληροφοριών και δυνατότητα εναλλακτικής διαμόρφωσης ανάλογα με τις επιλογές του οδηγού.

Advertisement

Από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν στο νέο Taigo είναι το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι με διακόπτες αφής, οι οποίοι προσθέτουν μία αίσθηση πολυτέλειας στο αυτοκίνητο. Μέσω αυτών των διακοπτών μπορούν να ελεγχθούν πολλά από τα συστήματα του αυτοκινήτου και του infotainment χωρίς ο οδηγός να χρειαστεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι.

Advertisement

Το νέο Taigo φροντίζει ώστε να διατηρείται το ιδανικό κλίμα μέσα στην καμπίνα των επιβατών, χάρη στο σύστημα κλιματισμού Air Care Climatronic. Το σύστημα αυτό έχει πολύ εξελιγμένες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα ότι ο ανεμιστήρας γίνεται πιο αθόρυβος όταν το αυτοκίνητο κινείται αργά, ή αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία ανακύκλωσης όταν ο οδηγός καθαρίζει τα τζάμια ώστε να μην περάσουν δυσάρεστες οσμές μέσα στο σαλόνι.

Το σύστημα πολυμέσων εφοδιάζεται με Apple CarPlay και Αndroid Auto, αλλά και με το εξελιγμένο App-Connect, έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό το smartphone του μέσα από την οθόνη του infotainment. Yπάρχει επίσης δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του κινητού καθώς και θύρες USB για φόρτιση κινητών συσκευών για τους πίσω επιβάτες (εκτός από τις δύο θύρες USB Type-C που είναι διαθέσιμες μπροστά).

Το νέο Taigo προσφέρει δυνατότητα μεταγενέστερης ενημέρωσης και εξατομίκευσης, καθώς πολλές λειτουργίες μπορούν όχι μόνο να ενημερωθούν στην καμπίνα αλλά και να εγκριθούν εκ των υστέρων.

Advertisement

Ανάλογα λοιπόν με την έκδοση υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιηθούν εκ των υστέρων συστήματα η πλοήγηση για το ραδιόφωνο «Ready 2 Discover», το App-Connect2 (σύνδεση των εφαρμογών smartphone) – για Apple CarPlay και Android Auto της Google και ασύρματα – και ο φωνητικός χειρισμός.

Για την υποβοήθηση το παρκάρισμα παρέχεται ως έξτρα εξοπλισμός η κάμερα οπισθοπορείας Rear View, η οποία προβάλλει στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων την εικόνα πίσω από το όχημα, και με τις κατάλληλες βοηθητικές γραμμές που βοηθούν στο να εκτιμήσει ο οδηγός τις αποστάσεις από τα εμπόδια και ανάλογα να προσαρμόσει τους ελιγμούς του.

Στην ελληνική αγορά, το νέο Taigo θα είναι διαθέσιμο σε δύο πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις, Life και Style. Δημοφιλή στοιχεία εξοπλισμού, όπως οι προβολείς LED και το Digital Cockpit είναι στάνταρ.

Για όσους θέλουν να φτιάξουν το δικό τους Taigo με βάση το προσωπικό τους στιλ υπάρχουν δεκάδες δυνατότητες εξατομίκευσης, με εντυπωσιακές διχρωμίες στο αμάξωμα και την οροφή, μεγάλη πανοραμική συρόμενη και ανακλινόμενη ηλιοροφή, ηχοσύστημα “Beats” με 300 Watt και 6 ηχεία και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:|
Στην Ελλάδα το ολοκαίνουριο VW Taigo (+τιμή)
Δείτε τα πρώτα VW Taigo που ήρθαν στην Ελλάδα
Συγκριτική δοκιμή: Peugeot 2008 1.2 130 PS vs VW T-Roc 1.0 110 PS