Live Κίνηση
Περισσότερα
Volvo

Volvo V90 Cross Country: Που ξεχωρίζει

Ελλάδα 3:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo V90 Cross Country: Που ξεχωρίζει

Volvo

Volvo V90 Cross Country: Που ξεχωρίζει

Volvo

Το Volvo S90 Cross Country… πατά στην επιτυχημένη συνταγή της Volvo για πρακτικά και ασφαλή μοντέλα, ενώ υπόσχεται παντός εδάφους άνετες μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Με φιλοσοφικό της πυρήνα την κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων που εγγυώνται άνετες και ασφαλείς οικογενειακές μετακινήσεις, η Volvo δεν θα μπορούσε να μη «στοχεύει» και στην κατηγορία των στέισον βάγκον. Μάλιστα, έχει διπλή εκπροσώπηση μέσω του Volvo V60 και του μεγαλύτερου V90.

Δεδομένου πως οι αποδράσεις στην εξοχή είναι προσφιλής συνήθεια για μια οικογένεια, οι Σουηδοί, εδώ και αρκετές δεκαετίες, έχουν φροντίσει να προσδώσουν στα station wagon τους και μια περιπετειώδη εκδοχή.

Ο λόγος για τις εκδόσεις “Cross Country”, οι οποίες «παντρεύουν» την άνεση, την πρακτικότητα και την ασφάλεια, με τις offroad δυνατότητες. Τα ανωτέρω στοιχεία συγκεντρώνει σε υπερθετικό βαθμό και η εκτός δρόμου εκδοχή του V90.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, ακολουθεί πιστά τη σκανδιναβική φιλοσοφία, διακρινόμενο για τις καθαρές, κομψές γραμμές. Στο μπροστινό μέρος συναντάται μια ανανεωμένη μάσκα (Cross Country), νέα γρίλια, όπως και οι γνώριμοι πλέον κεντρικοί προβολείς σε σχήμα «Σφυρί του Θορ», μια στιλιστική πρωτοβουλία που καταδεικνύει το σεβασμό της εταιρείας στην σκανδιναβική ιστορία της.

Όσον αφορά το πίσω μέρος, εκεί δεσπόζουν τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα της Volvo, ενώ στο πλάι επιβλητική είναι η παρουσία των ζαντών των 19’’ με 5 διπλές ακτίνες Black, Diamond Cut. Ακόμη, το πλαίσιο των παραθύρων είναι σε μαύρο χρώμα, οι καθρέπτες ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι, ενώ είναι ενσωματωμένες ράγες οροφής σε ασημί.

Advertisement

Συγκριτικά με το απλό V90, η έκδοση Cross Country έχει εξοπλιστεί με μια σειρά στοιχείων που καθιστούν απρόσκοπτη τη μετακίνηση σε κάθε είδους έδαφος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι μπροστινοί, πίσω και πλευρικοί προφυλακτήρες, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η υπερυψωμένη (κατά 60 mm) θέση του οδηγού.

Advertisement

Εκτός, από τα προαναφερθέντα, σημαντική ενίσχυση συνιστά και η βελτιστοποίηση του πλαισίου το οποίο υπόσχεται ομαλή κύλιση και οδική συμπεριφορά ακριβείας. Η μπροστινή ανάρτηση με διπλά ψαλίδια αλουμινίου παρέχει εντυπωσιακό κράτημα ενώ η πίσω, με αποκλειστική σχεδίαση ενσωματωμένων συνδέσμων και εγκάρσιων ελαφρών φύλλων από συνθετικό υλικό, διασφαλίζει άνεση και εντυπωσιακή οδηγική συμπεριφορά με ισορροπημένη διευθυντικότητα στις στροφές.

Ειδικότερα, το μήκος αντιστοιχεί σε 4,959 μ., το ύψος σε 1,537 μ., το πλάτος σε 1.879 μ., ενώ το μεταξόνιο σε 2.941. Η ευρυχωρία είναι ένα από τα μεγάλα «ατού» το μοντέλου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα 1,071 και 0,911 μ., που έχουν διαθέσιμα για τα πόδια τους οι μπροστά και πίσω επιβάτες αντίστοιχα. Παράλληλα, μεγάλη είναι και η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, η οποία αποτυπώνεται σε 560 λίτρα.

Advertisement

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα Καθίσματα Comfort σε δέρμα Moritz, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, το δερμάτινο τιμόνι 3 ακτίνων, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων, το πακέτο εσωτερικού φωτισμού Mid, το Κεντρικό υποβραχιόνιο πίσω με ποτηροθήκες και αποθηκευτικό χώρο, τα υφασμάτινα ταπέτα και οι 2 θύρες USB.

Επιπροσθέτως, διατίθεται Σύστημα συγκράτησης για τα ψώνια στο χώρο αποσκευών και Αυτόματο κάλυμμα χώρου αποσκευών.

Πέρα, όμως, από την άκοπη μετακίνηση του μοντέλου σε παντός τύπου έδαφος και την πληθώρα ανέσεων στο εσωτερικό, η Volvo έχει μεριμνήσει ώστε να το εξοπλίσει με εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης που χαρίζουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Στην Ελλάδα, το Volvo V90 Cross Country διατίθεται στην ήπια υβριδική (mild hybrid) πετρελαιοκίνητη έκδοση B5 η οποία συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση (AWD). Σημειώνεται πως τα mild hybrid συστήματα της Volvo επιφέρουν μετριασμό της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 έως και 15%.

Πιο αναλυτικά, κάτω από το καπό του μοντέλου δεσπόζει ένας 4κύλινδρος υπετροφοδοτούμενος 2λιτρος κινητήρας ντίζελ, ο οποίος συνδυάζεται με 48βολτη μπαταρία, η οποία ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση του οχήματος, μετατρέποντας την κινητική ενέργεια σε θερμική. Ακόμη, το mild hybrid σύστημα παρέχει υποβοήθηση στον κινητήρα, γεγονός που του επιτρέπει να παράγει μέγιστη ισχύ 250 ίππων και 480 Nm ροπής. Όσον αφορά την επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση, αυτή “έρχεται” σε 7,4 sec.

Σημαντικά είναι, φυσικά, και τα οφέλη και σε επίπεδο κατανάλωσης (5,3 λ./100 χλμ) όπως και σε εκπομπές CO2 (140 γρμ/χλμ.).

Τέλος, προτεραιότητα έχει δοθεί και στα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης μεταξύ των οποίων συναντάμε τα εξής:

– Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης (Navigation Pro)

– Σύστημα προειδοποίησης για ολισθηρό οδόστρωμα (Slippery Road Alert) ή για αυτοκίνητα που φρενάρουν απότομα εμπρός (Hazard Light Alert).

– Pilot Assist

– Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω

– Adaptive Cruise Control

– Hill Descent Control (Σύστημα υποβοήθησης κατάβασης)

– Hill Start Assist (Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα)

– Volvo On Call

– Intelligent Driver Information System (IDIS) – Ευφυές σύστημα πληροφόρησης του οδηγού

– Lane Keeping Aid (Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας)

– SIPS – Σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις στα εμπρός καθίσματα

– WHIPS – Σύστημα προστασίας αυχένα και πλάτης στα εμπρός καθίσματα

– Σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης

– Emergency Brake Assist (EBA)

– Σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης Road Sign Information (RSI)

–  Φώτα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος EBL\

– Σημειώνεται πως το Volvo V90 Cross Country προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια Volvo Assistance.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι εκδόσεις του Volvo S60

Όλες οι εκδόσεις του Volvo V60 Cross Country

Επιλέξτε online το νέο σας Volvo