Live Κίνηση
Περισσότερα
Volvo

Όλες οι εκδόσεις του Volvo S60

Ελλάδα 2:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλες οι εκδόσεις του Volvo S60

Volvo

Όλες οι εκδόσεις του Volvo S60

Volvo

Με κομψή, μινιμαλιστική σχεδίαση, προηγμένες τεχνολογίες, ισχυρές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, το Volvo S60 ξεχωρίζει στην κατηγορία των μεσαίων σεντάν.

Advertisement
Advertisement

Το τετραθέσιο premium μοντέλο των Σουηδών, με ύψος 1.431 μ., μήκος 4,761 μ., πλάτος 1.850 μ., και μεταξόνιο που αντιστοιχεί σε 2.872 μ., προσφέρει άνεση σε όσους φιλοξενούνται στο εσωτερικό του. Αδιάψευστο μάρτυρα αποτελεί ο χώρος για τα πόδια των εμπρός και πίσω επιβατών, ο οποίος αποτυπώνεται στα 1.074 και 0,895 μέτρα αντίστοιχα.

Σχεδιαστικά, ενσαρκώνεται η φιλοσοφία “Less is more”, και ως εκ τούτου έχει υιοθετηθεί ένα μινιμαλιστικό design με καθαρές γραμμές, με έμφαση στην κομψότητα. Ευδιάκριτο είναι το Σκανδιναβικό DNA, με… σημαιοφόρο τους LED κεντρικούς προβολείς σε σχήμα «Σφυρί του Θορ», τη νέα χαρακτηριστική γρίλια της εταιρείας και τα επίσης γνώριμα πίσω φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Το S60 βασίζεται στην πλατφόρμα SPA, η οποία είναι συμβατή με τα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης, που πλέον έχουν πρωταγωνιστική θέση στην γκάμα των Σουηδών, και συνδυάζονται αποκλειστικά με 4κύλινδρους κινητήρες.

Στην Ελλάδα, το μεσαίο σεντάν της εταιρείας προσφέρεται αποκλειστικά σε plug-in υβριδική έκδοση, και δη στην ισχυρότερη της παλέτας, T8 Twin Engine (μέλος της σειράς “Recharge”). Ο 4κύλινδρος κινητήρας έχει χωρητικότητα 2 λίτρων, συνδυάζει διπλή υπερπλήρωση (τουρμπο καυσαερίων και μηχανικό υπερσυμπιεστή)  και αποδίδει 303 ίππους ροπής, ενώ πλαισιώνεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 87 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς (AWD), μέσω ενός αυτόματου αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων.

Η συνδυαστική ισχύς αποτυπώνεται σε 390 ps και 640 Nm ροπής, με τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 4,6 sec και την τελική ταχύτητα να αντιστοιχεί σε 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

βενζινοκινητήρας παρέχει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας φροντίζει για τους πίσω, προσφέροντας ακαριαία επιτάχυνση και τετρακίνηση κατά περίπτωση.

Advertisement

Το πρόγραμμα Pure δίνει προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση για μηδενικές εκπομπές και αυτονομία, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις των κατόχων.

Στο πρόγραμμα Hybrid, χρησιμοποιούνται τόσο ο ηλεκτροκινητήρας όσο και ο βενζινοκινητήρας για να βελτιστοποιηθούν οι επιδόσεις, η κατανάλωση καυσίμου και η άνεση, ενώ το πρόγραμμα Power χρησιμοποιεί όλη τη διαθέσιμη ισχύ για να μεγιστοποιηθούν οι επιδόσεις.

Το πρόγραμμα AWD ενεργοποιεί την τετρακίνηση ώστε να επενεργεί συνεχώς, για καλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρό οδόστρωμα.

Advertisement

Μέρος του plug-in υβριδικού συνόλου είναι και η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 11,6 kWh, η οποία τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα και παρέχει ηλεκτρική αυτονομία έως και 58 χλμ (βάσει WLTP). Σημειώνεται πως η μπαταρία φέρει μικρές διαστάσεις, ενώ η τοποθέτησή της στο κέντρο του αυτοκινήτου συμβάλλει στην καλά ζυγισμένη συμπεριφορά και δεν καταλαμβάνεται χώρος από την καμπίνα ή τον χώρο αποσκευών.

Οι οδηγοί, επίσης, βγάινουν κερδισμένοι από το επαναφορτιζόμενο σύστημα κίνησης και σε όρους κατανάλωσης-εκπομπών ρύπων, με τα νούμερα 1,6 λίτρα/χλμ. και 37 γρμ./χλμ. να σκορπούν χαμόγελα.

Για τη φόρτισή της προσφέρει το Wall Box της Volvo Cars  το οποίο αποτελεί μια οικονομική και βολική λύση οικιακής φόρτισης ενός αυτοκινήτου Volvo Recharge. Χάρη στην υψηλή ισχύ του φορτιστή (έως 11 kW και 48 A), η φόρτιση της μπαταρίας είναι ταχύτατη.

Εκδόσεις εξοπλισμού

Το Volvo S60 T8 Twin Engine διατίθεται στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού: Την αθλητική R-Design και την κομψή Inscription.

Στην πρώτη δεσπόζουν οι ζάντες 18″ με 5 διπλές ακτίνες, Matt Black, Diamond Cut, η μάσκα και οι προφυλακτήρες τύπου R-Design, οι πλευρικοί καθρέπτες με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και το πλαίσιο πλευρικών παραθύρων σε γυαλιστερό μαύρο.

Στο εσωτερικό συναντώνται σπορ καθίσματα σε δέρμα Nappa και ύφασμα Open Grid, σπορ δερμάτινο τιμόνι, R-Design πεντάλ και ταπέτα, δερμάτινος επιλογές ταχυτήτων και εσωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες Metal Mesh από αλουμίνιο.

Αναφορικά με την κομψή έκδοση Inscription, αυτή διακρίνεται από τους προφυλακτήρες και τους εξωτερικούς καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος, το Πλαίσιο πλευρικών παραθύρων με γυαλιστερό χρωμιωμένο φινίρισμα και την μάσκα Inscription.

Εντός της καμπίνας, ξεχωρίζουν τα καθίσματα σε δέρμα Moritz, οι εσωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες από ξύλο Driftwood, το δερμάτινο τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων από κρύσταλλο Orrefors.

Αμφότερες οι εκδόσεις, μεταξύ άλλων, ενσωματώνουν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’, αυτόματο 2ζωνικό σύστημα κλιματισμού, ηχοσύστημα High Performance, Κεντρικό υποβραχιόνιο πίσω με ποτηροθήκες και αποθηκευτικό χώρο και 2 θύρες USB.

Έμφαση στην ασφάλεια

Με την ασφάλεια να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Volvo, οι προηγμένες τεχνολογίες δεν θα μπορούσαν ν’ απουσιάζουν από το μεσαίο premium σεντάν της.

Ανάμεσα στην πληθώρα συστημάτων συναντώνται: Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης (Navigation Pro), Σύστημα προειδοποίησης για ολισθηρό οδόστρωμα (Slippery Road Alert) ή για αυτοκίνητα που φρενάρουν απότομα εμπρός (Hazard Light Alert), Cruise Control, Hill Start Assist, Stop/Start, Volvo on Call, Intelligent Driver Information System (IDIS) – Ευφυές σύστημα πληροφόρησης του οδηγού, Lane Keeping Aid (Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας), SIPS – Σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις στα εμπρός καθίσματα, WHIPS – Σύστημα προστασίας αυχένα και πλάτης στα εμπρός καθίσματα, Σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης.

Σημειώνεται πως το Volvo S60 T8 Twin Engine προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια Volvo Assistance.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι εκδόσεις του Volvo V60 Cross Country

Επιλέξτε online το νέο σας Volvo

Τα κορυφαία ηχοσυστήματα της Volvo