Live Κίνηση
Περισσότερα
Volvo

Volvo S90: Όλες οι εκδόσεις

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo S90: Όλες οι εκδόσεις

Volvo

Volvo S90: Όλες οι εκδόσεις

Volvo

Το premium σεντάν των Σουηδών διατηρεί την κομψή σχεδίαση και τις προηγμένες τεχνολογίες, ενώ διακρίνεται για τους ισχυρούς και χαμηλής κατανάλωσης κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μοντέλα που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην καθιέρωση της Volvo στην ελίτ της αυτοκίνησης είναι το premium μεγάλο σεντάν της, Volvo V90.

Το κομψό design, οι η ευρυχωρία, το hitech εσωτερικό και η δυναμική παρουσία στον δρόμο είναι μόνο μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του Σουηδικού μοντέλου.

Αυτό φέρει μήκος 4.963 μ., ύψος 1,433, πλάτος 1,879, ενώ το μεταξόνιο του αντιστοιχεί σε 2,941 μ. Η άνεση εντός της καμπίνας είναι ένα από τα μεγάλα “ατού” του και αποτυπώνεται στον χώρο για τα πόδια τόσο των μπροστινών όσο και των πίσω επιβατών, ο οποίος αντιστοιχεί σε 1,071 μ. και 0,911 μ. αντίστοιχα. Ικανοποίηση, παράλληλα, προσφέρει και η χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ η οποία αντιστοιχεί σε 500 λίτρα.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, το Volvo S90 υιοθετεί μια μινιμαλιστική σχεδίαση που του παρέχει μια κομψή ταυτότητα, χωρίς, ωστόσο, να υπολείπεται σε… σύγχρονο στιλ.

Το Σκανδιναβικό DNA του πολυτελούς σεντάν είναι ευδιάκριτο στους κεντρικούς προβολείς οι οποίοι φέρουν τη μορφή που είχε το «Σφυρί του Θορ», ενώ όμορφη πινελιά συνιστούν οι προβολείς ομίχλης, η ελαφρώς αναδιαμορφωμένη αεροτομή, ο κομψός πίσω προφυλακτήρας και τα χαρακτηριστικά πίσω φωτιστικά σώματα της Volvo.

Advertisement

To premium σεντάν ακολουθεί τον… εξηλεκτρισμένο δρόμο που χάραξαν τα υπόλοιπα μοντέλα των Σουηδών και ως εκ τούτου διατίθεται τόσο με ήπια υβριδικά (mild hybrid) κινητήρια σύνολο όσο και επαναφορτιζόμενα (plugin).

B5 Mild Hybrid Πετρέλαιο Αυτόματο κιβώτιο AWD

Advertisement

Στην ελληνική αγορά το S90 διατίθεται στην ήπια υβριδική, πετρελαιοκίνητη έκδοση B5 η οποία συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο (8-speed Geartronic) που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (AWD).

Ειδικότερα, κάτω από το καπό υπάρχει ένας 4κύλινδρος διπλά υπερτροφοδοτούμενος diesel κινητήρας απόδοσης 235 ίππων και 480 Nm ροπής, ο οποίος επιτρέπει στο μοντέλο να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα, με την τελική να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 180 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το μοντέλο ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνσή του, γεγονός που επιτρέπει στον οδηγό να απολαμβάνει μεικτή κατανάλωση καυσίμου 5.5 – 6.6 λ/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 αντιστοιχούν σε 145 – 174 γρμ./χλμ.

T8 Twin Engine Αυτόματο κιβώτιο, AWD

Όσοι, βέβαια, έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν μια πρίζα… για λογαριασμό του αυτοκινήτου τους, τότε ίσως κριθεί ιδανική η plugin υβριδική έκδοση Τ8 Twin Engine, η οποία είναι επίσης τετρακίνητη και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων (8-speed Geartronic)

Το κινητήριο σύνολο απαρτίζεται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα με διπλό σύστημα υπερπλήρωσης υπερσυμπιεστή και turbo, ο οποίος σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό μοτέρ παράγει 390 ίππους και 640 Nm ροπής. Ως εκ τούτου το S90 T8 μπορεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα.

Για την τροφοδότηση του ηλεκτρικού μοτέρ με ενέργεια φροντίζει ένα μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 11,6 kWh η οποία επιτρέπει στο S90 να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για 47-57 χλμ. (βάσει WLTP).

Παράλληλα, η  τοποθέτηση της μονάδας στον κέντρο του αυτοκινήτου συμβάλλει στην καλά ζυγισμένη οδική συμπεριφορά και δεν καταλαμβάνει χώρο από την καμπίνα ή τον χώρο αποσκευών.

Σε φάση αγώγιμης σύνδεσης του αυτοκινήτου σε παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος με χρήση οικιακού τύπου πρίζας τάσης 230V με ένταση ρεύματος 6 Α, ο χρόνος φόρτισης αντιστοιχεί σε 8 ώρες, για ένταση ρεύματος 10 Α απαιτούνται 4 ώρες, ενώ για 16 Α χρειάζονται 3 ώρες.

Περί μεικτής κατανάλωσης ο λόγος, αυτή αντιστοιχεί σε 1,7 λ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές ρύπων δεν ξεπερνούν τα 38-40 γρμ./χλμ.

Εκδόσεις εξοπλισμού

Σε επίπεδο εκδόσεων εξοπλισμού, η Volvo διαθέτει το S90 στην ελληνική αγορά στις RDesign (σπορ) και Inscription (κομψή), αμφότερες προσφερόμενες τόσο με το Volvo S90 B5 όσο και με το T8.

R-Design

To σπορ πακέτο κοσμείται από ζάντες ελαφρού κράματος 18″ με 5 ακτίνες, Black, Diamond Cut, προφυλακτήρες RDesign και πλαίσιο πλευρικών παραθύρων σε γυαλιστερό μαύρο.

Εσωτερικά συναντώνται σπορ καθίσματα με ύφασμα Νubuck και Δέρμα, για R-Design – υποβραχιόνιο πίσω με ποτηροθήκες και θύρα για σκι, Δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων R-Design, Σπορ δερμάτινο τιμόνι 3-ακτίνων, με ασημί διακοσμητικό, Πεντάλ RDesign και Εσωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες Metal Mesh από αλουμίνιο.

Inscription

Οι λάτρεις της κομψότητας θα απολαύσουν… οπτικά τις ζάντες ελαφρού κράματος 18″ με 10 ακτίνες, Black, Diamond Cut. Προφυλακτήρες και μαρσπιέ στο χρώμα του αμαξώματος, και γυαλιστερό πλαϊνό διακοσμητικό, Μάσκα Inscription, Πλαίσιο πλευρικών παραθύρων με γυαλιστερό χρωμιωμένο φινίρισμα και προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος.

Εντός της καμπίνας δεσπόζουν τα καθίσματα Comfort από δέρμα Mortiz, οι εσωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες από ξύλο Grey Ash και ο Επιλογέας ταχυτήτων από κρύσταλλο Orrefors.

Αμφότερες οι εκδόσεις ενσωματώνουν, μεταξύ άλλων, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, Αυτόματο 2-ζωνικό σύστημα κλιματισμού, Ηχοσύστημα High Performance και 2 θύρες USB.

Όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού ως στάνταρ διατίθενται Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης (Navigation Pro), Σύστημα προειδοποίησης για ολισθηρό οδόστρωμα (Slippery Road Alert) ή για αυτοκίνητα που φρενάρουν απότομα εμπρός (Hazard Light Alert), Pilot Assist, Adaptive Cruise Control, Hill Start Assist (Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα) και Volvo On Call.

Σε αυτά προσθέστε τα συστήματα Intelligent Driver Information System (IDIS) – Ευφυές σύστημα πληροφόρησης του οδηγού, Lane Keeping Aid (Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας), SIPS – Σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις στα εμπρός καθίσματα, Σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης, Emergency Brake Assist (EBA), RSI (Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης) και Φώτα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος EBL.

Σημειώνεται πως όλα τα μοντέλα της Volvo προσφέρονται με 5 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια Volvo Assistance.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδόσεις του Volvo S90 και των πακέτων εξοπλισμού προσφέρονται εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Volvo V60 Recharge: Για ιδανικές οικογενειακές μετακινήσεις

Τα κορυφαία ηχοσυστήματα της Volvo

Όλες οι εκδόσεις του Volvo XC90