Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO XC40 2022

Η στροφή της Volvo προς την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η στροφή της Volvo προς την ηλεκτροκίνηση

VOLVO XC40 2022

Η στροφή της Volvo προς την ηλεκτροκίνηση

VOLVO XC40 2022

Η Volvo χτίζει πάνω σε στέρεες βάσεις το ηλεκτρικό μέλλον της. Με έξυπνη και πλήρως προηγμένη γκάμα χαράσει το δικό της δρόμο στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Το C40 Recharge αποτελεί την κουπέ εκδοχή του XC40 Recharge, η οποία ξεχωρίζει για την έντονη κλίση της οροφής της, τις προηγμένες τεχνολογίες στους τομείς της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας και τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που διαμορφώνουν την καμπίνα της.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η νέα έκδοση του κουπέ ηλεκτρικού SUV με ένα μοτέρ στον μπροστινό άξονα που αποδίδει 170 kW/ 231 ίππους και 330 Nm ροπής. Η μπαταρία χωρητικότητας 69 kWh διασφαλίζει μια αυτονομία στα 434 χιλιόμετρα (WLTP) με μέση εργοστασιακή κατανάλωση στις 18,6 kWh.

Advertisement
Advertisement

Μέσω ταχυφόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 32 λεπτά. Από πλευράς επιδόσεων τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 7,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική αναμένεται να μην ξεπερνά τα 180 χλμ./ώρα του τετρακίνητου C40.

Tο C40 βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα CMA και συνιστά το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό. Το μήκος του αμαξώματος είναι 4.431 χιλιοστά και το μεταξόνιο στα 2.702 χιλιοστά, κάτι που σημαίνει ότι το νέο C40 Recharge είναι ένα compact σε μέγεθος crossover το οποίο όμως παρέχει αρκετά μεγάλους χώρους για τους επιβάτες.

Να τονίσουμε εδώ πως οι ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών της Volvo αγγίζουν πλέον το 50% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στην Ελλάδα. Αυτό ερμηνεύεται σε μια αύξηση πωλήσεων στην ελληνική αγορά σε ποσοστό 16,5%.

Advertisement

Και φυσικά η πρώτη θέση, με μερίδιο 31%, αφορά το Volvo XC40 Recharge ανάμεσα στα υπόλοιπα premium SUV κατηγορίας C με ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement

Έτσι, με αιχμή του δόρατος τα μοντέλα της σειράς Recharge, η Volvo έκλεισε το 2021 με συνολικές ταξινομήσεις 1.715 αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 16,5% σε σύγκριση με το 2020.

Η αύξηση ήρθε παρά τους περιορισμούς που εμφανίστηκαν στον εφοδιασμό εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, γεγονός που επηρέασε το σύνολο της βιομηχανίας. Το επίπεδο της ζήτησης για μοντέλα Volvo παραμένει σταθερά υψηλό, με τις παραγγελίες να σημειώνουν περαιτέρω αύξηση, ιδιαίτερα όσον αφορά τα μοντέλα Recharge.

Advertisement

Για το σύνολο του 2021, οι πωλήσεις των Volvo σειράς Recharge αυξήθηκαν κατά 87% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σχεδόν 1 στα 2 Volvo που ταξινομήθηκαν το 2021 ήταν μοντέλο Recharge, στοιχείο που υποδηλώνει τη μεγάλη απήχηση που έχει η εξηλεκτρισμένη γκάμα της Volvo στους πελάτες.

Η Volvo αφουγκράστηκε πολύ νωρίς τις τάσεις της αγοράς και ανταποκρίθηκε άμεσα προς την σωστή κατεύθυνση. Το αποδεικνύουν τόσο οι απόλυτοι αριθμοί όσο και οι καταναλωτικές τάσεις και προτιμήσεις του κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται τεχνολογία ελέγχου στα άψε σβήσε από τη Volvo
Volvo C40 Recharge: Το μέλλον είναι τώρα!
Volvo XC40 Recharge: Μοντέλο-εφαλτήριο