Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO XC40 2022

Volvo XC40 Recharge: Μοντέλο-εφαλτήριο

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo XC40 Recharge: Μοντέλο-εφαλτήριο

VOLVO XC40 2022

Volvo XC40 Recharge: Μοντέλο-εφαλτήριο

VOLVO XC40 2022

Το Volvo XC40 Recharge εντάσσει με τον καλύτερο τρόπο τη φίρμα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, δημιουργώντας με την πρώτη το πιο ολοκληρωμένο και σίγουρα οδηγικά ενδιαφέρον premium SUV της ευρωπαϊκής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Το 40% των πωλήσεών της Volvo στην Ευρώπη -και με σαφή ένδειξη για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο- προέρχονται ήδη από τo brand name “Recharge”.

Tο XC40 έχει απογειωθεί στις πωλήσεις του και εξαργυρώνει τα βραβεία και την μεγάλη αποδοχή του κοινού, όντας πλέον το αδιαμφισβήτητο best seller της Volvo.

Πάνω σ’ αυτό το γνώριμο και επιτυχημένο πακέτο, η εταιρία στήνει ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, με όλα όσα θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ σε ένα σύγχρονο BEV.

Advertisement
Advertisement

To XC40 Recharge διατίθεται σε δικίνητη έκδοση με 231 ίππους αλλά και τετρακίνητη με 408 ίππους. Σε ότι αφορά στην τελευταία, η μορφή της ηλεκτροκίνησης χαρίζει στο XC40 Recharge κίνηση σε όλους τους τροχούς με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό, ενώ, προσφέρει αυτονομία 416 km (με βάση το πρότυπο WLTP) με μία και μοναδική φόρτιση. Η ισχύς όπως προαναφέραμε ανέρχεται στους 408 ολοζώντανους ίππους και η ροπή στα 660 Nm.

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου υψηλής τάσης 78 kWh έχει συμπαγείς διαστάσεις και χαμηλό βάρος, ενώ, μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε σχεδόν 40 λεπτά της ώρας σε φορτιστή DC 150 kW. Από την άλλη, σε πρίζα AC 11 kW η φόρτιση ολοκληρώνεται εντός 8 ωρών.

Advertisement

To XC40 Recharge κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους ο ένας εμπρός και ο άλλος στον πίσω άξονα αντίστοιχα, οι οποίοι εξασφαλίζουν τετρακίνηση και πρόσφυση σε κάθε τερέν ή δύσκολη επιφάνεια οδοστρώματος.

Advertisement

Αυτό μεταφράζεται σε μια ακαριαία επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. Πρέπει βέβαια να βιώσει κάποιος τον τρόπο που επιταχύνει το ηλεκτροκίνητο όχημα ελεύθερου χρόνου της Volvo προκειμένου να καταλάβει την εκπληκτική δουλειά που έχουν κάνει οι τεχνικοί της σουηδικής φίρμας.

Η Volvo ανέκαθεν πρωτοπορεί στον τομέα της ασφάλειας. Έτσι δεν θα μπορούσε να υστερεί το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της, το XC40 Recharge. Αυτό λοιπόν υιοθετεί ενισχυμένο ατσάλι σε καίρια σημεία του αμαξώματος, αυτά δηλαδή που δέχονται υψηλή ενέργεια πρόσκρουσης, νέα σχεδίαση της εμπρός ζώνης παραμόρφωσης με χαμηλή προστατευτική δοκό, ειδική σχεδίαση πίσω ηλεκτροκινητήρα για αυξημένη ασφάλεια κατά την πίσω πρόσκρουση όπως επίσης και ενισχυμένο κλωβό ασφαλείας για την μπαταρία.

Advertisement

Στο στάνταρ εξοπλισμό του XC40 Recharge περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα συστήματα Steering Support, Lane Keeping Aid, Run Off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation, Front Cross Traffic Alert, Driver Alert Control, Emergency Brake Assist, Rear Auto Brake, Park Assist, Προσαρμοζόμενο Cruise Control, Pilot Assist, Blind Sport Information, Rear Collision Warning.

Μπορείς να επικοινωνείς στο Google Assistant δίνοντας απλώς έξυπνες φωνητικές εντολές. Μέσω λοιπόν ενός οικείου interface, μπορείτε να ψυχαγωγείστε και να παραμένετε σε επαφή με τους φίλους σας, την οικογένειά σας και τους συνεργάτες σας – χρησιμοποιώντας απλώς τη φωνή σας. Με πρόσβαση σε εφαρμογές του Google Play και ένα κορυφαίας ποιότητας ηχοσύστημα Harman Kardon, σίγουρα η ζωή σας γίνεται ακόμη πιο εύκολη και ευχάριστη.

Με τέσσερις κάμερες που παρέχουν εικόνα 360°, το σύστημά του XC40 Recharge μπορεί να σας βοηθήσει να σταθμεύσετε με σιγουριά ακόμα και σε περιορισμένους χώρους, χωρίς το άγχος ότι θα ακουμπήσετε κάπου. Γιατί το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge βλέπει για εσάς χωρίς εσάς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid: Οικολογικό αποτύπωμα και επιδόσεις
Video: Πέντε λόγοι που το Volvo XC40 Recharge είναι best-seller
Δοκιμή: Volvo XC40 Recharge