Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO XC40 2022

Volvo C40 Recharge: Το μέλλον είναι τώρα!

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo C40 Recharge: Το μέλλον είναι τώρα!

VOLVO XC40 2022

Volvo C40 Recharge: Το μέλλον είναι τώρα!

VOLVO XC40 2022

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα αποτελούσε ερωτεύσιμο είδος με βάση τη σχεδίαση, τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά του. Καλώς ήρθες Volvo C40 Recharge…

Advertisement
Advertisement

Μετά την παρουσίαση των XC40 Recharge και C40 Recharge, η Volvo θα προχωρήσει στο λανσάρισμα αρκετών επιπλέον ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια.

Ήδη έως το 2025, η εταιρεία σκοπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά. Μέχρι το 2030, το σχέδιό της προβλέπει κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Το C40 Recharge εκφράζει το μέλλον της Volvo και δείχνει το πού κατευθύνεται από εδώ κι εμπρός η εταιρία.
Το κοιτάζεις εξωτερικά και κολλάς το βλέμμα σου επάνω του. Το πίσω μέρος του C40 Recharge διαθέτει μία εντυπωσιακή σχεδίαση με χαμηλή γραμμή οροφής, ενώ η εμπρός σχεδίαση λανσάρει ένα νέο πρόσωπο για τα ηλεκτρικά Volvo και περιλαμβάνει προβολείς με state-of-the-art τεχνολογία pixel.

Advertisement
Advertisement

Εντός τώρα, το C40 Recharge παρέχει στους πελάτες την υψηλή θέση οδήγησης που προτιμούν οι περισσότεροι οδηγοί Volvo, ενώ στο διάκοσμο και στα χρώματα υπάρχει μία σειρά επιλογών που είναι αποκλειστικές για το συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται επίσης για το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo στο οποίο δεν γίνεται καθόλου χρήση δέρματος.

Το C40 Recharge διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment στην αγορά. Εξελιγμένο σε συνεργασία με την Google, βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android. Προσφέρει στους καταναλωτές εφαρμογές Google και ενσωματωμένες υπηρεσίες όπως το Google Maps, το Google Assistant και το Google Play Store.

Advertisement

Τα απεριόριστα δεδομένα παρέχουν εξαιρετική συνδεσιμότητα και το C40 Recharge θα λαμβάνει ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου – κι ας έχει αφήσει πίσω του το εργοστάσιο.

Advertisement

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 78kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% σε περίπου 40 λεπτά της ώρας σε ταχυφορτιστή.

Η αυτονομία του αυτοκινήτου προσεγγίζει τα 420 km, τιμή που αναμένεται να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα γίνονται ασύρματες αναβαθμίσεις στο λογισμικό του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό C40 Recharge δύναται να διατεθεί και online. Φιλοδοξία της Volvo αποτελεί η μείωση της πολυπλοκότητας στη διάθεση των μοντέλων της και την παροχή ελκυστικά προ-διαμορφωμένων εκδόσεων, έτσι έχει απλοποιήσει δραστικά τον τρόπο που διατίθεται το C40 Recharge.

Όταν οι πελάτες παίρνουν ένα νέο C40 Recharge, το αυτοκίνητο θα συνοδεύεται από ένα έξυπνο πακέτο παροχών, που περιλαμβάνει στοιχεία όπως η συντήρηση, η εγγύηση, η οδική βοήθεια, καθώς και επιλογές για την οικιακή φόρτιση, αλλά και ασφάλιση.

Το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό C40 Recharge δείχνει το μέλλον. Για την ακρίβεια το φέρνει ακόμη πιο κοντά, έτσι όπως το οραματίζεται η Volvo εδώ και αρκετό καιρό. Τεχνολογικά προηγμένο, ποιοτικά άρτιο, ταχύτατο και ασφαλές δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης για τις δυνατότητες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volvo C40 Recharge P8 AWD
Ο πλούσιος εσωτερικός κόσμος του Volvo C40 Recharge
Volvo XC40 Recharge Pure Electric: Πληρότητα με φόντο το αύριο